4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Öğretmenlerde şiir dinletisi

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, Ağrı Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Öğretmenler Müzik Korosu ve şiir dinletisi katılanlara güzel dakikalar yaşattı.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen müzik ve şiir dinletisi yaklaşık 3 saat sürerken, organizasyona yoğun ilgi gözlemlendi. Dört bölümde yapılan müzik ve şiir dinletisinde birinci bölümde Şahin Evliyaoğlu yönetimindeki Ağrı Halk Eğitim Merkezi korosunun sanat müziği dinletisi vardı.

Ağrı Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi öğrencileri ikinci bölümde sahne alarak izleyenlere şiir dinletisi sundu. Öğrencilerin şiir dinletisi sırasında önce geçtiğimiz günlerde hain bir saldırıyla Şehit düşen Jandarma Binbaşı Süleyman Can’a atfen bir şiir okuması hemen ardından da bir öğrencinin Eledim Eledim adlı türküyü okuması sonucu Ağrı Valisi Mehmet Çetin başta olmak üzere dinleyiciler göz yaşlarını tutamadılar. Eledim Eledim türküsünün bitmesi ile ayağa Kalkan Vali Çetin, Jandarma Binbaşı Süleyman Can’a atfen yazılan şiiri okuyan öğrenciyi ve türküyü söyleyen öğrencileri gözlerinden öperek ve bağrına basarak tebrik etti.

Programın üçüncü bölümünde sahneye yan flüt ve gitar resitali sunmak üzere iki öğretmen çıktı. Seslendirdikleri parçalarla dinleyicileri başka diyarlara götüren ekip dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. 

Programın son bölümü olan dördüncü bölümde Ağrı’nın yetiştirdiği nadide sanatçılardan biri olan Şahin Evliyaoğlu sahne aldı. Evliyaoğlunun sahneye çıkmasıyla bir anda neşelen Ağrılılar söylenen türkülerle tüm streslerini attı. Programın sürprizi ise Evliyaoğlu’nun Vali Mehmet Çetin’e mikrofonu uzatarak bir türkü söylemesinin rica etmesiydi. Evliyaoğlu ve halkın yoğun isteklerini kıramayan Vali Çetin kırk yıllık sanatçılara taş çıkartacak şekilde Huma Kuşu adlı parçayı seslendirdi. Vali Çetin’in parçayı bitirmesi ile bir anda salonu alkış fırtınası koptu. 

Evliyaoğlunun seslendirdiği parçalar ile coşan Ağrılılar programın sonunda organizasyonu ayakta alkışlayarak beğenilerini gözler önüne sundular.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 12:40:31
Güncelleme :27 Kasım 2008 Perşembe 13:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?