5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Öğretmenlere maaş şoku

Ağrı'nın Patnos ilçesinde öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mal Müdürlüğü arasında yaşanan evrak gecikmesinden dolayı bugün maaşlarını alamadılar.

Sabahın erken saatlerinde maaşlarını çekmek için ATM'lere akın eden öğretmenler hesaplarında para görmeyince şok oldu. Maaşını bugün çekemeyen öğretmenler, olaya tepki gösterirken, Mal Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü suçu birbirilerine attı. Patnos Mal Müdürü Nesim Ögeday, personellerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne eksik evrakların tamamlanması için defalarca sözlü uyarılarında bulunduğunu dile getirdi.

Eksik evrakların kendilerine dün geldiğini belirten Ögeday, evrakların sisteme yüklendiğini ve maaşların Ziraat Bankası'na yatırıldıklarını belirtti. Buradan da Halk Bankası'na havale edileceğini ifade eden Ögeday, öğretmenlerin en geç yarın maaşlarını çekilebileceğini kaydetti.

Her ay olduğu bu ay de evrakların hazırlayıp Mal Müdürlüğü'ne gönderildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını kaydetti.

Patnos Kaymakamı Tuncay Dursun, sorunun çözümü için Mal Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Ziraat Bankası Müdürünü bir araya geldiklerini kaydetti. Kaymakam Dursun, kurumlar arası iletişim sorununun yaşandığını amaçlarının öğretmenlerin mağduriyetini gidermek olduğunu dile getirerek, "Olayın araştırıyoruz. İhmali bulunanlar hakkında soruşturma açacağız" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 22:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
socrat IP: 88.255.240.xxx Tarih : 16.09.2009 09:12:16

ne büyük olay!!!! kamu kurumları bünyesinde taşeron firmalara bağlı çalışanlar aylarca maaş alamadığında kimse görmüyor mu bunu.Devletin malı deniz....