4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Öğretmenlere moral gecesi

Ağrı'nın Hamur ilçesinde görev yapan öğretmenler, Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu sanatçılarının vermiş oldukları konserle gönüllerince eğlendiler. 

Kaymakam Cengizhan Yılmaz'ın daveti üzerine Ağrı'ya gelen saz ve söz ekibi sanatçılarının Halk Eğitimi Merkezi salonunda vermiş oldukları müzik ziyafeti öğretmenler için moral oldu. Müzik programına, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Hamur Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Hamur ilçe merkezi ve köylerinde görev yapan tüm öğretmenler katıldı. 

Türk Halk Müziği sanatçıları Sıtkı Akın ve Nilgün Kızılcı'nın çeşitli yörelere ait söyledikleri türküler zaman zaman eşlik eden öğretmenler gönüllerince oynayarak doyasıya eğlendiler. 

Müzik ziyafeti sonunda sahneye çıkan Hamur Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğunu, ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşıdığını belirtti. Kaymakam yılmaz "En zor şartlar altında bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma ideali taşıyan tüm öğretmenlerimiz bilimin ve aklın ışığında, bilgiye susamış insanları bir güneş gibi aydınlatmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimizin, geçmiş öğretmenler gününü kutluyor, görevi başında şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş şehit öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, yıllarca hizmet ettikten sonra emekliye ayrılmış öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat, mesleğe yeni başlamış öğretmenlere de başarılar dilerim" dedi. 

Kaymakam Yılmaz, müzik programın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde düzenlemeyi çok istediklerini, ancak yer problemi nedeniyle ancak bu gün gerçekleştirebildiklerini anlattı. Zor şartlarda görev yapan öğretmenlere bir gün dahi olsa moral verebilmek amacıyla böyle bir geceyi tertiplediklerini ifade eden Yılmaz, gecede Anadolu'nun değişik yörelerine ait güzel ezgiler sunarak öğretmenlerin hoşça vakit geçirmelerine katkı sağlayan, Ankara'dan Ağrı'ya kader gelme zahmeti gösteren Kültür Bakanlığı Müzik Topluluğu'na teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 12:35:32
Güncelleme :29 Kasım 2008 Cumartesi 12:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?