5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Okul meclis başkanı seçildi

TBMM'DEN AĞRI'YI PATNOSLU ÖĞRENCİ TEMSİL EDECEK

Patnos Lisesi öğrencisi Emrullah Işık, Ağrı'da yapılan okul meclisi başkanlığına seçilerek kenti Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) temsil edecek.

Okullarda demokrasi kültürünün yaşatılması ve demokrasi bilincinin geliştirilmesi amacıyla uygulamaya geçirilen 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında Ağrı öğrenci meclis başkanlığına Patnoslu öğrenci seçildi. Ağrı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve il merkezi ile 7 ilçenin okul başkanlarının katıldığı seçimlerde Patnos Lisesi öğrencisi Emrullah Işık, rakiplerini eleyerek il öğrenci oldu. Ağrı'yı Ankara'da temsil etme hakkını elde eden ve Patnos Lisesi adına da bir ilk gerçekleştiren Işık'ın başarısı, okulda sevinçle karşılandı.

Açıklamalarda bulunan Patnos Lisesi Müdürü Fikret Ayaz, öğrencilerinden böyle bir başarıyı beklediklerini belirterek, ''Öğrencimizin, il öğrenci meclis başkanlığına seçilmesi hepimizi çok sevindirdi. Ankara'da da Ağrı'yı en güzel şekilde temsil edeceğini umuyoruz'' diye konuştu.

Okul Müdürü Ayaz, seçim sürecinin her aşamasının tamamen demokratik kurallar çerçevesinde gerçekleştiğini, bu uygulamaların öğrencilerde demokrasi kültürünün benimsenip gelişmesinde çok yararlı olduğunu dile getirdi.

21-24 Nisan 2009 tarihlerinde Ağrı'yı TBMM'de temsil edecek olan Emrullah Işık ise, ''Bu başarı beni okul ve ilçe başkanlıklarına layık gören tüm arkadaşlarımındır. Ayrıca seçimlere hazırlanmamda rehber öğretmenimiz Vefa Arıkan'ın da büyük katkıları oldu. Okulumu ve ilimizi Ankara'da en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 16:11:01
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 19:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa reissss [işik] IP: 78.167.161.xxx Tarih : 27.12.2009 17:47:52

tebrik ederim seni emrullah başkan başrıların devamı dilerim ............................