4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Okul meclisi seçimleri yapıldı.

Ağrı Şeref Saraçoğlu İlköğretim Okulu’nda Okul Meclisi Başkan Seçimi Yapıldı. Şeref Saraçoğlu İlköğretim Okulu’nda 7 öğrencinin başkanlık için birbirleriyle kıyasıya yarışına sahne olan okul temsilciliği seçimleri okul bünyesinde kurulan 3 sandıkta oy kullanıldı.

Okul idaresi ve öğretmenlerin gözetiminde yapılan çalışmalar sonucunda gerçeğine uygun oy pusulaları, evet mührü ve seçmen kütükleri çıkartılarak öğrencilerin seçim atmosferini tam anlamıyla yaşamaları sağlandı. Yaklaşık 600 öğrencinin okul yönetiminde söz sahibi olmasını istediği adaya oy verdiler. Seçime katılan Rıdvan Kaçar, Emrullah Erdoğan , Ali Doğan , Aykut Taşdemir, Gamze Boğa, Gizem Kabul ve Mervegül Güzel arasında olmak üzere toplam 7 aday arasından en çok oyu alan 5/B sınıfı öğrencisi Rıdvan Kaçar başkan seçildi. 

Şeref Saraçoğlu İlköğretim Okulu’nda okul meclis başkanı seçilen Rıdvan Kaçar, “Öğrencilerin demokratik ortamda okul yönetiminde söz sahibi olması gerekir. Bu çerçevede okul öğrencileri okul yönetiminde ben temsil edeceğim. Seçim öncesi hiçbir arkadaşıma bir vaatte bulunmadım. Yönetmenlikler çerçevesinde ve okul yönetimi ile birlikte elimizden geleni yapacağım dedim. Bana oy veren veya vermeyen herkesin başkanıyım. Hiçbir ayırım yapmadan okulumuza hizmet edeceğim” diye konuştu.

Kaybeden adaylardan Emrullah Erdoğan ise 'Kazanan arkadaşımı tebrik ediyorum. Çok çalıştım ama demokrasilerde kaybetmekte var. Eğer kazanan arkadaşım başkanlığı sürecinde benden herhangi bir konuda yardım isterse kesinlikle destekleyeceğim. Ama hatalı uygulamalarının da takipçisi olacağım.Yeni Başkanımız okulumuza hayırlı olsun. ”dedi

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 13:08:03
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 09:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih baykan IP: 212.175.112.xxx Tarih : 12.11.2008 10:48:56

ya ne kadar güzel bir tablo o yaşta çocukların oy kullanması ..okul idaresini tebrik ediyorum...