5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Okul öncesi eğitim atağı

Ağrı'nın Hamur ilçesinde okul öncesi eğitim tüm ilköğretim okulları bünyesinde açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kaya Karakoç, anasınıfları için gelen yeni malzemeleri okullarına kadar getirerek dağıtımını yaparken, sorun ve ihtiyaçları da yerinde görmek için köyleri dolaşıyor. Son olarak Yukarı Gözlüce köyündeki Öğretmen Burçin Özdemir İlköğretim Okulu'nun anasınıfına yeni, dolap, masa, sandalye, oyuncak ve eğitici setler getiren Karakoç, çocuklarla bir süre sohbet etti. Karakoç, öğrencilerin çok iyi seviyede olduklarını belirterek bu nedenle özverili çalışmalarından dolayı öğretmenleri Nuran Arıkan'ı tebrik etti.

Okul öncesi çalışmalarla ilgili bilgi veren Kaya Karakoç, Hamur'da bu eğitimin gerekliliğine artık halkın inanmaya başladığını söyledi. Özellikle karakter şekillenmesinin bu dönemde yoğunlaştığını, okula hazırlığın önem kazandığını, ayrıca yörede Türkçe'nin anasınıfında öğrenilmeye başlanmasıyla öğrencileri için büyük bir avantaj sağlandığını belirten Karakoç "Yeni ilköğretim müfredatıyla da çocuklarımız birinci sınıfta zorlanmadan çabucak okumaya geçmektedir. Aynı zamanda okuduğunu anlayan bireyler olmaktadırlar" dedi.

Karakoç, Yk. Ağadeve, Ekincik ve Karakazan köylerine ilköğretim bünyesinde 3 ana sınıfı açıldığını, buralara Milli Eğitim Müdürlüğü olarak dolap, masa sandalye, oyuncak, eğitici setler gönderdiklerini, tüm ana sınıfların kırtasiye malzemelerin de okul öncesi eğitime özel önem veren İlçe Kaymakamı Cengizhan Yılmaz tarafından karşılandığını söyledi. Karakoç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım'ın talimatıyla alan taraması yaptıklarını şu an 13 olan anasınıfı sayısını 22'ye çıkarmak için çaba sarf ettiklerini ama çoğunlukla öğretmen yetersizliği ve kısmen de derslik yetersizliği nedeniyle sayıyı artırmakta güçlük çektiklerini vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 13:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?