2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Okulda seçim heyecanı

İMKB GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU'NDA SEÇİM HEYECANI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında İMKB Gazi İlköğretim Okulu'nda yapılan seçimler sona erdi.

Müdür Yardımcısı Kadir Bayram'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Okul Meclisi başkanlık seçimi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Seçim öncesinde belirlenen takvime göre öğretmenler tarafından derslerde demokrasi konusu işlenirken, seçme ve seçilme hakkının önemi öğrencilere anlatıldı. Daha sonra her sınıf demokratik yolla kendi sınıf meclis temsilcisini seçti. Sınıf meclis temsilcileri de okuldaki arkadaşlarına konuşma yaparak ve afişlerle kendi tanıtımlarını yapıp, oy istedi. Yerel seçim havasını andıran seçim çalışmaları sonunda 143 oy alan 8/A sınıf temsilcisi Samet Tursun başkanlığa seçildi. Öğrencilerin oylarını alarak başkanlığa seçilen Samet Tursun, amacının arkadaşlarına layık bir başkanlık yapmak olduğunu söyledi. Seçimi kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Tursun "Okullardaki demokrasi bilincini yerleştirebilmek amacıyla düzenlenen okul öğrenci meclisi çalışmalarında yer almak bana büyük bir gurur verdi. Öğrenci arkadaşlarımın okul başkanlığı görevini bana layık görmesi aynı zamanda büyük bir sorumluluğu omuzlarımda hissetmeme neden olmuştur. Bu nedenle bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Başkanlığım süresince demokrasinin güzelliklerini arkadaşlarımla paylaşarak okulumuzun gelişmesi için çalışacağım" dedi.

Demokrasinin öneminin öğrencilere aktarılması adına Milli Eğitim Bakanlığının böyle bir uygulama başlattığını ifade eden İMKB Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Erkan Kösedağ, seçimlerin çok demokratik bir şekilde gerçekleştiğini anlattı. Seçilen başkana görevinde başarılar dileyen Kösedağ "Okul başkanlığı seçimi için öğrencilerimiz sandık başına gittiler. Yapılan oylama sonucunda okul meclis başkanımızı belirledik. Öncesi ve sonrasıyla güzel bir seçim çalışması yapıldı. Bu sayede öğrencilerimiz demokrasiyi daha iyi kavradılar ve özümsediler" şeklinde konuştu.

İMKB GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU'NDA SEÇİM HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 15:21:04
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 19:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?