7
Mayıs
2024
Salı
AĞRI

Ölmeden mezarlarını yaptırıyorlar

Ağrı'da yaşayan birçok kişi ölmeden önce mezar yerlerini ayırtıp, defnedilecekleri yer için korkuluk bile yaptırıyor. 

Ağrı'da Belediye Şehir Mezarlığı'nın dolmaya başlaması birçok Ağrılı vatandaşı hareketlendirdi. Ölmeden önce gömülecekleri yeri görmek isteyen birçok vatandaş mezarlıktan yer ayırtırken, birçoğununsa korkuluk direklerini bile yaptırarak mezarlıklarını hazırladıkları bildirildi. Özellikle son aylarda birçok kişiye mezarlık korkuluğu yaptığını kaydeden Erdal Uçar adlı demir ustası, yaptığı korkuluklarda sadece ölüm tarihi bölümünü boş bıraktıklarını söyledi. Ölmeyen insanlara mezarlık korkuluğu yapmanın farklı bir duygu olduğunu kaydeden Uçar, "Özellikle yaşlı vatandaşlar bize gelerek kendi mezarları için korkuluk yapmamızı istiyor. Şuana kadar birçok kişiye bu şekilde mezarlık korkuluğu yaptım" dedi. 

Ağrı Belediyesi Mezarlık Görevlisi Ali Asker Ozan ise, defin işlemleri için her zaman hazır mezar bulundurmaya çalıştıklarını ancak bazı kişilerin özellikle kendi mezarlarını kazdırarak yerlerini önceden görmek istediğini belirtti. Bu talebi kendilerinin de geri çevirmediğini, her hangi bir ücret alınmadığını ifade eden Ozan, "Daha önceden mezarlarını kazdıran ve hazır hale getiren birçok kişiyi defnettiğimi hatırlıyorum. Bu yıl talep daha çok arttı. Önceleri çok şaşırıyorduk ancak şimdi alıştık" diye konuştu. 

Şehir Mezarlığı'nda hala birçok yerin bulunduğunu ancak ilerleyen yıllar için şimdiden alternatif mezarlık arayışlarına başladıklarını aktaran Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş ise, vatandaşların bu isteklerine saygı duyduklarını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 18:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
omer yıldız IP: 88.239.47.xxx Tarih : 8.10.2006 13:55:41
agrıda mezarlık problemı olucagını sanmıyorum cunku orda bos ve kırsal alan cok oldugu gıbı hayır sever kardeslerımızın kendı arazılerındende bırkaz dnm heba edıceklerını umuyorum tum agrı halkına sevgıler dılıyorum