4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Ölmeden Mezarlık Yaptırıyorlar

Ağrı'da yaşayan birçok kişi ölmeden önce mezar yerlerini ayırtıp, defnedilecekleri yer için korkuluk bile yaptırıyor.

Ağrı'da Belediye Şehir Mezarlığı'nın dolmaya başlaması birçok Ağrılı vatandaşı hareketlendirdi. Ölmeden önce gömülecekleri yeri görmek isteyen birçok vatandaş mezarlıktan yer ayırtırken, birçoğununsa korkuluk direklerini bile yaptırarak mezarlıklarını hazırladıkları bildirildi. Özellikle son aylarda birçok kişiye mezarlık korkuluğu yaptığını kaydeden Erdal Uçar adlı demir ustası, yaptığı korkuluklarda sadece ölüm tarihi bölümünü boş bıraktıklarını söyledi. Ölmeyen insanlara mezarlık korkuluğu yapmanın farklı bir duygu olduğunu kaydeden Uçar, "Özellikle yaşlı vatandaşlar bize gelerek kendi mezarları için korkuluk yapmamızı istiyor. Şuana kadar birçok kişiye bu şekilde mezarlık korkuluğu yaptım" dedi.

Ağrı Belediyesi mezarlık görevlisi Ali Asker Ozan ise, defin işlemleri için her zaman hazır mezar bulundurmaya çalıştıklarını ancak bazı kişilerin özellikle kendi mezarlarını kazdırarak yerlerini önceden görmek istediğini belirtti. Bu talebi kendilerinin de geri çevirmediğini, her hangi bir ücret alınmadığını ifade eden Ozan, "Daha önceden mezarlarını kazdıran ve hazır hale getiren birçok kişiyi defnettiğimi hatırlıyorum. Bu yıl talep daha çok arttı. Önceleri çok şaşırıyorduk ancak şimdi alıştık" diye konuştu.

Recep ÇİRİK / KENTHABER
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 16:40:19
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 09:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet büyükinan IP: 88.252.72.xxx Tarih : 27.08.2008 20:38:53

Saçmalıgın bu kadar.İnsanlar ne yapacağını şaşırıyorlar neden ise ağrıda farklılaşma var..Peki size soruyorum ya bir depremde o kadar yıgının altında kalır iseniz toplu mezarlığa gömüleceksiniz bu kadar parayı oraya vereceğinize ağrıda geçim derdi çekenlere yardım edin...Sizleri anlamak çok zor...Bu arada sözlerimden gocunan damdaki yarasalar olsun