4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

O'nunda hayalleri var

Ağrı'da liseyi okuyabilmek için kardeşiyle birlikte ayakkabı boyacılığı yapan ilköğretim okulu mezunu Gökhan Budak (15), küçük yaşta aile ekonomisine katkı yapmaya çalışıyor. 

Ağrı merkeze bağlı Aşkale köyünden gelip kardeşi 14 yaşındaki Gökmen Budak ile cadde ve sokaklarda ayakkabı boyacılığı yaparak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışan Gökhan Budak'ın tek hedefi öğretmen lisesi okumak. 

Babası inşaat işçisi olan ve maddi durumları iyi olmadığı için ilköğretimden sonra okuyamadığını belirten Gökhan Budak ev ekonomisine katkı sağlamak ve hayalindeki öğretmenler lisesini okumak için çalışmak zorunda olduklarını söyledi. 

Gökhan Budak "Babam inşaat işçiliği yapıyor. Çoğu zaman iş bulamıyor. Bu yüzden maddi durumumuz kötü. Herhangi bir öğretmen lisesini okumak istiyorum. Hayalimdeki liseyi okumak için kardeşimle birlikte boyacılık yapıyoruz. Para biriktirebilirsem önümüzdeki sene hayalime kavuşmak için çaba göstereceğim" dedi. 

Aşkale köyü Ahmet Alagöz İlköğretim Okulu 8'ci sınıfında okuyan kardeşi Gökmen Budak ise "Maddi durumumuz iyi olmadığı için abim liseye kayıt yaptırmadı. Ben de bu sene ortaokuldan mezun olacağım. Bu yüzden okuldan arta kalan zamanlarımda Ağrı'ya gelerek abimle birlikte ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Hem okul, hem iş sebebiyle çok yoruluyorum. Bize uzanacak bir yardım eli bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 16:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?