5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Ötenazi isteniyordu iyileşti

Ağrı'da akli dengesi yerinde olmadığı için yaklaşık 9 yıl boyunca ahırda zincire bağlı yaşayan ve ötenazisi istenen genç, uygulanan tedavinin sonuç vermesi ile hayata döndü.


1998 yılında İstanbul'a çalışmaya giden ve orada akli dengesini kaybeden Ali Alpaslan, çevresine zarar vermeye başlayınca ailesi tarafından evlerinin yan tarafında bulunan ahırda zincire vurulmuştu. 2005 yılında İHA'ya konuşan baba Fevzi Alpaslan oğlu için ötenazi isterken, Ali Alpaslan (35) Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gördüğü tedavinin ardından yaşama döndü. Elazığ'da gördüğü tedavinin ardından Ağrı'ya gönderilen ve evine geldiği zamanlarda yine zincire vurulan Ali Alpaslan, Özel
Serhat Bakım Merkezi'n alındıktan sonra günlük yaşamına kaldığı yerden devam etmeye başladı. Her gün çarşıya çıkarak ailesini ziyaret eden Alpaslan, geri kalan zamanlarında bakım merkezine gelerek burada bulunan arkadaşları ve öğretmenleriyle zaman geçiriyor.


Ali Alpaslan'da psikotik bozukluk tanısı konulduğunu, yüzde 80 bozukluk saptandığını belirten Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Erkan Güneri, hastanın yapılan tedavi ile normal yaşamına geri döndüğünü söyledi. Ali'nin her gün ilaçlarını alarak gündelik yaşamına devam ettiğini ifade eden Güneri, "Bir zamanlar zincire bağlı olarak ahırda hayvanlarla yaşayan Ali, şu anda rahat bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Biz de psikolojik anlamda kendisiyle sohbetler ederek onu rahatlatmaya çalışıyoruz" dedi.


Oğlunu Özel Serhat Bakım Merkezi'nde ziyaret eden baba Fevzi Alpaslan ise mutlu olduğunu belirtti. Çok zorlu yıllar geçirdiklerini, bir zamanlar Ali'den umudu kestiklerini dile getiren baba Alpaslan, "O hayata yeniden tutunarak herkese ve bize bir anlamda hayat dersi verdi. Eskiden çevreye ve bize zarar verdiği için onu ahıra zincirliyor ve dışarı çıkarmıyorduk. O zamanlar içim yanıyordu ve oğlum gözümün önünde günden güne eriyordu. Şimdi çok mutluyum" dedi.
Eski günlerini çok iyi hatırladığını tedavi olduğu günden sora yeniden yaşamaya başladığını belirten Ali Alpaslan, tedavisinde kendisine yardımcı olan herkese minnettar olduğunu söyledi. Ahırda yaşadığı yılları hiçbir zaman unutmayacağını vurgulayan Alpaslan, "Hayvanlarla birlikte ahırda yaşıyordum. Şimdi rahat yatağımda yatıyorum. Her gün dışarı çıkıp hava alıyorum. Ailemin ziyaret edip onlara sarılmak beni çok sevindiriyor. Hayat şimdi daha güzel" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 13:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?