5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Patnos Belediyesi Meclisi toplandı

Ağrı'nın Patnos İlçe Belediyesi 29 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye binasında yapılan ilk toplantıda, meclis başkan vekilli, katip üye ile daimi encümen seçimleri yapıldı. Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz'ın başkanlığında yapılan ilk oturumda tüm meclis üyeleri hazır bulundu. Yeni göreve seçileceklere başarılar dileyen Yılmaz, Patnos'un sorunlarını elbirliği ve diyalog yoluyla çözeceklerini ifade etti.

Yılmaz, belediye kanununda geçen 18'inci maddeyi ikna yoluyla uygulayacaklarını belirterek, yarıda kalmış projeleri bitirecekleri sözünü verdi. Yapacakları anketlerle acil çözüm bekleyen sorunlara öncelik vereceklerini söyleyen Yılmaz, mevcut imkanlarla ellerinden gelen hizmeti sunacaklarını belirtti. İlçede çöp ve içme suyu konusunda şikayetlerin arttığına dikkat çeken Yılmaz, bu sorunları çözeceklerini ve belirli günlerde halk pazarı kuracaklarını kaydetti.

Yılmaz'ın konuşmasından sonra başkanlık divanı ve katip üyelikleri seçimi yapıldı. Belediye Meclisi 1'inci başkan vekilliğine Said Demial, 2'inci başkan vekilliğine ise Abdulhak Alaca seçildi. Katip üyeliklere ise Abdulhak Alaca, Orhan Tutak ve ve yedek üyeliği de Hasan Yaşar getirildi. Daimi encümenliğe de İzzat Kaya ve Ramazan İlhan seçildi. Ayrıca denetim, plan ve bütçe ile imar komisyonların da seçimi yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 21:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?