5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Patnos'a özel eğitim merkezi

Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir ilk olan Umut Özel Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

2007 yılında açılışı yapılan Özel Umut Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin devamı olan eğitim kurumunun açılış törenine katılan Patnos İlçe Kaymakamı Tuncay Dursun, böylesi güzel bir açılışta bulunmanın kendisine büyük bir onur verdiğini belirtti. Dursun, "21. yüzyılda devletimizin eğitim ve öğretime olan desteğini yine burada görmüş bulunmaktayız. Böyle güzel ve nadide bir kuruluşu ilçemize kazandırmış olan girişimci Patnoslu iş adamımız Yılmaz Sarıçınar'a teşekkür ederiz" dedi.

Patnos Belediye Başkanı Abdulhalik Taşkın ise yaptığı konuşmada böyle bir girişimde bulunanlara teşekkür ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ise eğitim ve öğretimin bir parçası olan bu kuruma destek vereceklerini ve bu desteğin bundan sonraki açılacak olan özel eğitim okulları için de devam edeceğini vurguladı

Özel Umut Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Umut Eğitim Okulu kurucusu Yılmaz Sarıçınar ise, geçen 2 sene içerisinde yaklaşık 300 öğrenciye hizmet vermenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti. Sarıçınar "Bu faydalı çalışmanın devamı olan Özel Eğitim Merkezi'nin açmış olmanın verdiği bir mutluluk içerisindeyiz. Yaşıtlarına ve arkadaşlarına oranla konuşma, eğitim ve öğretimde geri kalmış 150 çocuğumuza uzman kadro ile hizmet vereceğiz. Güzel Patnos'umuza sahip çıkılmalı ve yatırımlarımızı burada yoğunlaştırmalıyız. Patnos gibi bir yerde 38 çalışanı istihdam etmenin vermiş olduğu mutlulukla diğer iş adamlarımızın da memlekete yatırım yapmaya gayret göstermeleri gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen özel eğitim merkezi, davetliler tarafından gezildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?