5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Patnos'da öğretmenler oyun sergiledi

Ağrı'nın Patnos ilçesinde görev yapan öğretmenler tarafından kurulan tiyatro topluluğu, hazırladıkları 'Naş-ı Muhteremler' isimli oyunu sahneledi.

Patnos Kaymakamlığı'nın desteğiyle değişik okullardan görev yapan öğretmenlerin oluşturduğu Öğretmenler Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan Tayfun Türkili'nin 'Naş-ı Muhteremler' adlı oyunu, sahnelendiği Patnos Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatroseverlerin beğenisini kazanırken izleyicileri bol bol güldürdü.

Yaklaşık 2 saat süren oyun sonunda, tamamı Patnos'ta görev yapan öğretmenlerden oluşan tiyatro ekibi dakikalarca alkışlandı. Yönetmenliğini Vali Yusuf Yavaşcan İlköğretim Okulu'nda görev yapan Türkçe öğretmeni Metin Kurt, genel koordinatörlüğüne de Süphan İlköğretim Okulu Müdürü Erhan Çelik'in yaptığı polisiye 2 perdelik oyun, 20 kişilik bir ekip tarafından hazırlandı.

Kaymakam Tuncay Dursun, oyun sonrası yaptığı değerlendirmede, bu gibi faaliyetleri hazırlayan öğretmenlere teşekkür etti. Bütün oyuncuları tek tek kutlayan ve birer gül takdim eden Dursun, bu tiyatro gösterisinin Ağrı merkez ve başka yerlerde de gösterileceğini ve seyircilerin zevk alacaklarını umduklarını belirtti. Öğretmenlerin ciddi gayretleriyle hazırlanan tiyatroyu çok beğendiğini ifade eden Kaymakam Dursun, Patnos'un bu tür aktivitelere ihtiyacı olduğunu ve devamını dilediklerini belirtti.

Patnos'un tanıtımına katkı sağlanılması da amaçlanan tiyatro oyununun 29 Nisan'da Ağrı merkez ve mayıs ayının son haftasında ise Denizli'de sahneleneceği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?