5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Patnos'da şehitlere anma düzenlendi

Ağrı'nın Patnos ilçesinde Çanakkale Zaferi'nin 94. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan programa, İlçe Kaymakamı Tuncay Dursun, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fatih Celalettin Sağır, Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim İskenderoğlu, Emniyet Müdürü Sami Alçay, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şükrü Arıca, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk töreninin ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasına geçen protokol üyeleri, burada düzenlenen 'Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma' programını izledi. 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi izleyenlerden büyük alkış alırken, çeşitli okullardan gelen öğrenciler tarafından Çanakkale ile ilgili şiirler okundu.

Önceden düzenlenen 'Çanakkale Zaferi' adlı şiir, komposizyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği programın ardından protokol üyeleri Doğansu köyüne geçerek, burada bulunan bir şehit ailesini ziyaret etti. 2003 yılında Artvin'in Hopa ilçesinde vatani görevini yapan ve terhisine üç ay kala şehit düşen Osman Taştan'ın babası Mehmet Taştan ile bir süre sohbet eden protokol üyeleri, daha sonra köyden ayrıldı.

Öte yandan kaymakamlık tarafından ilçede bulunan 14 şehit ailesine gıda yardımında bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 20:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?