5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Patnos'ta 400 fidan dikildi

Ağrı'nın Patnos ilçesindeki Yalçınkaya Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun (YİBO) bahçesine düzenlenen törenle 400 fidan dikildi.

Düzenlenen törene katılan Ağrı Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, herkesin bu ağaçlara sahip çıkmasını istedi. Özellikle öğrencilere tavsiyelerde bulunan Koçak, fidanların yetişmesinde ve sulamasında öğrencilere daha çok görev düştüğünü belirterek ağaçlara sahip çıkması gerektiğini belirtti. Ağaç dikmenin ve orman yetiştirmenin önemli olduğunu ifade eden Turgut Koçak, bu sevginin herkese aşılanması gerektiğini vurguladı. Koçak ayrıca her öğrencinin kendi adına bir fidan dikmesini istedi.

Patnos Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ise, ağaç dikmenin bir ibadet olduğunu söyleyerek, Hz. Muhammed'in 'Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin' sözünü hatırlattı.

Daha sonra okulun izci grubu da taşıdıkları 'Ormanlar Milli Servettir', 'Ormansız yurt vatan değildir', 'Yaş kesen baş keser' dövizleriyle herkesin ormanlara sahip çıkmasını istedi. Öğrenciler, 300'ü çam ve 100'ü de akasya ve diğer değişik ağaç fidanı dikimi sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Koçak ve beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 17:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?