5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Patnos'ta bina çöktü: 3 yaralı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucu 3 kişi yaralandı.

Kanuni Sultan Süleyman Caddesi'ndeki iki katlı inşaat halindeki bina, sabah saatlerinde harç döküldüğü sırada çöktü.

Belediye ekipleri ve çevredeki vatandaşların yardımıyla enkaz altında kalan işçiler kurtarıldı. İnşaatın çökmesi sonucu 3 kişinin yaralandığı belirlendi. Göçük altından yaralı olarak kurtulan Nadir İlhan, Salih Akbaş ve Turgut Motor isimli işçiler, Patnos Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Ağrı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

İnşaatın çökmesine betonger makinesinin dengesiz bir şekilde kaldırılmasının yol açtığı ddia edildi. İnşaatın ikinci katında 10'a yakın işçinin olduğu, bodrum katında ise 2 elektrik işçisinin çalıştığı belirlendi. Ayrıca binanın birinci katında çalışan 5 işçinin sarsıntıyı hissettikleri esnada binadan kaçtıkları, bodrum katındaki elektrikçilerin ise çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldığı bildirildi.

Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına belediye araçlarının yanı sıra inşaat işçileri ile çevredeki vatandaşlar da yardımcı oldu.

İnşaatın ikinci katında çalışan ve yara almadan kurtulan işçilerden Emrah Uğraş, ''Betonger makinesi yukarı doğru çıkıyordu. Makine bir anda dengesini kaybetti. Ne olduğunu anlamadan bina sarsıntılarla yana çöktü. İşçilerin hepsi bodrum katının üstüne düştü. Birkaç arkadaşımız haricinde diğer tüm arkadaşlarımız yara almadan kurtuldu" dedi.

Binanın bodrum katında elektrik işleriyle uğraşan Metin Işık ise, binanın bir anda üzerilerine çöktüğünü belirterek, çevredeki vatandaşlar tarafından bodrum katının penceresinden kurtarıldıklarını ifade etti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 14:55:01
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 17:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?