4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Patnos'ta dev kaçak operasyonu

Patnos ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yurda yasadışı yollardan giriş yaptıkları belirlenen 80 kaçak şahıs yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yukarı Kulecik köyü yakınlarında bazı yabancı şahısların olduğu ihbarını aldı.

İhbar üzerine köye intikal eden jandarma ekipleri, 55 Pakistanlı ve 25 Afganistanlı olmak üzere 80 kaçak şahsı boş bir tarlada uyur vaziyette yakaladı. Yapılan sorgulamada bir kaç kişinin kendilerini Avrupa ülkelerine götürmek üzere kandırdığını söyleyen şahıslar "Biz Avrupa ülkelerine gidebilmek için adam başı 6 bin ile 7 bin dolar para ödedik. Bizi buraya getiren şahısları burada kalmamızı ve akşama Yunanistan üzerinden Avrupa'ya giriş yapmak üzere yola çıkacağımızı söylediler. Fakat aradan bir gün geçmesine rağmen kimse gelmedi. Yaklaşık 3 gündür bir şey yemediğimiz için akşamdan uykuya kaldık. Sabah uyandığımızda ise jandarmalarla karşılaştık" dediler.

Önce karınları doyurulan kaçak şahıslar, daha sonra araçlarla Ağrı Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderildiler.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 11:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?