4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Patnos'ta eğitim sefaberliği

Patnos İlçesi'nde 2005 ve 2006 yılında toplam 155 dersliğin bitirilerek hizmete sunulduğu belirtildi. 

İlçe genelinde derslik sıkıntısını gidermek için seferber olan yetkililer, Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırsever işadamlarının desteğiyle 11 yeni ilköğretim okulu ile 25 derslik faaliyete geçirdi. 

Yapılan faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan Patnos Milli Eğitim Müdürü Ali Tanrıverdi, yeni okullara rağmen halen ilçede derslik açıklarının olduğunu söyledi. 

2004 yılı içinde Ağrı Valiliği ile Patnos Kaymakamlığı'nın desteğiyle ilçe genelinde eğitim seferberliği başlattıklarını hatırlatan Tanrıverdi, Ağrılı, Patnoslu işadamlarına giderek eğitme destek vermelerin sağlandığını ifade etti. 

Yapılan girişimlerin meyvelerini yavaş yavaş almaya başladıklarının altını da çizen Tanrıverdi, "Son iki yılda gerek Milli Eğitim Bakanlığı, gerekse hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle ilçe geneline 155 derslik yapıldı. Bu sayıya ulaşmamıza rağmen, halen 10 yeni okula daha ihtiyacımız var. İlçeye 2 karma lise ile bir kız lisesi yapılması bu yöndeki sıkıntılarımızı nispeten giderecektir. Bunun yanı sıra, köylerde yapılacak olan ilköğretim okullarının da YİBO'ların yükünü hafifletecektir. Ayrıca, Patnos'ta bulunan tek genel lisede eğitimlerini sürdüren bin 250 öğrenciden sadece 170'i kız öğrenci. Bu durum tabii ki bizleri son derece üzmektedir. Kız çocuklarının okullaştırılması için velilerden destek bekliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 13:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?