5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Patnos'ta kütüphane sevinci

PATNOS'TA KÜTÜPHANE SEVİNCİ

Ağrı'nın Patnos İlçesi Cengiz Topel İlköğretim Okulu'na, Merkezi İstanbul'da bulunan Teknik Alüminyum A.Ş. Genel Müdürü İsmail Başer tarafından tüm teknik ve teknolojik donanımı üstlenerek kütüphane yaptırdı.

Ağrı Okuyor Kampanyası kapsamda yaptırılan kütüphanenin açılış törenine, Patnos İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Ayaz, Teknik Alüminyum A.Ş. adına İnsan Kaynakları Müdürü Osman Sevinç, Pazarlama Müdürü Füsun Eryılmaz ve İnsan Kaynakları Şefi Fatma Özcan, kurum müdürleri, öğrenci velileri ile Okul Aile Birliği üyeleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Niyazi, Patnos olarak yeteri kadar okuyan bir toplum olmadıklarını belirtti. Gelişmiş illere bakıldığında, okuma oranı arasında çok büyük fark olduğunu anlatan Niyazi, "Okumak insanları bilgiyle donatır, fikirlerin, görüşlerin ve düşüncelerin değişik alternatiflerini onlara sunar. Bu nedenle okuma seviyemizi yükseltmek ve ileriki nesillere örnek olmak amacıyla okumalıyız" dedi. Kaymakam Niyazi, ilköğretim okulunun kitap ve bilgisayar ihtiyaçlarını karşılayan Teknik Alüminyum A.Ş. yetkililerine ve Böyle bir yardıma vesile olan Okul Müdürü Nuri Ceyhan'a teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin ise, öncelikle Patnos Cengiz Topel İ.Ö.O'nun kütüphane, kitap ve bilgisayar ihtiyaçlarını karşılayan Teknik Alüminyum A.Ş. yetkililerine teşekkür ederek "Temennimiz tüm okullarımızda böyle açılışlara katılmaktır. Çünkü okumak, insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden biri olup, insanın düşünce yapısını ve hayal dünyasını geliştirir, sözcük dağarcığını artırır, bilgi ve birikim kazandırır. Kitaplar, bizi motive eder, hayata bağlar ve ufkumuzu açar" dedi.

Teknik Alüminyum A.Ş. adına konuşma yapan İnsan Kaynakları Müdürü Osman Sevinç ise; Bizleri böyle bir yardıma teşvik eden Okul Müdürü Nuri Ceyhan'a teşekkür ediyorum. Şirketimiz olarak bir nebze de olsa yapmış olduğumuz bu kütüphanemizde tek temennimiz; öğrencilerimizin bu kitapları okuyarak hem eğitimlerine hem de çevrelerine örnek olmaları, vatanına ve milletine birer hayırlı fert olmalarıdır" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Ayaz; "Okulumuzda büyük eksikliğini yaşadığımız kütüphanemize kavuşmuş bulunmaktayız. Öğrencilerimiz artık nezih bir ortamda kitaplarını okuyup, internette araştırmalarını yapabilecekler. Öğrencilerimize ve okulumuza böyle bir yardımı esirgemeyip İstanbul'dan Patnos'a Gönül Köprüsü oluşturan Teknik Alüminyum A.Ş. yetkililerine yapmış oldukları yardımdan dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Okul Müdürü Nuri Ceyhan ise; ''Ağrı Okuyor'' kampanyasında öğrencilerin okuyacak kitap bulmakta zorlandığımız dönemde Teknik Alüminyum A.Ş. Genel Müdürü İsmail Başer ile telefonla irtibat kurduklarını anlatarak "Bize ihtiyacımız olan bir kütüphaneyi kuracağını söylediğinde çok mutlu olmuştum. Okulumuza nezih ve çağdaş bir kütüphane kurdukları için öğrencilerim, öğretmen arkadaşlarım ve velilerimiz adına İsmail beyin şahsına Teknik Alüminyum A.Ş. çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

PATNOS'TA KÜTÜPHANE SEVİNCİ
PATNOS'TA KÜTÜPHANE SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 16:17:05
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 19:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?