4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Pazarda seyyar satıcı eylemi

Ağrı’nın Eski Van Caddesi’nde seyyar arabalar üzerinde eşya satan satıcılar ile esnaf arasında yaşanan gerginlik gittikçe büyüyor.

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile yol ve kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara esnaf sert tepki gösterirken, belediye yetkililerinin olaylara müdahale etmemesi esnafı çileden çıkarttı.


Sabah saatlerinde seyyar satıcılar ile tartışan bir grup esnaf, iş yerlerini açmayarak Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan’ın yanına gidip durumu anlattılar.

Daha sonra iş yerlerine geri dönen ve zabıtaların duruma duyarsız kalmasına sinirlenen esnaf, bu defa Ağrı Belediye binasına yürüyerek sloganlar attı. "Başkan İstifa, Vali Buraya" diyerek Cumhuriyet Caddesi’ne kadar yürüyen grubu, polis slogan atmaması için uyardı. Polis eşliğinde belediye binasına gelen esnaf, burada Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş’la görüşerek durumu anlattı. Yaşanan olayların her yıl olduğunu belirten Aktaş "Bu hareket Ağrı tarihinden beri yaşanan bir durumdur. Biz emniyet güçlerimizle işbirliği yaparak bu yaşananları çözmeye çalışacağız" dedi.

Başkan Aktaş’ın sözlerine rağmen uzun süre pazarlık yapan esnaf, daha sonra iş yerlerini açarak durumun düzelmesini beklemeye başladı.

AĞRI (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 16:09:32
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?