5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

PKK sığınağına darbe

AĞRI Dağı'nın Çumaçay köyü yakınlarında yapılan arazi taramasında PKK'ya ait sığınakta Kanas, Kalaşnikof ve Bixi silahlarına ait 346 mermi ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ve Pasinler Jandarma Özel Hareket Tabur Komutanlığına bağlı ekipler, Ağrı merkeze bağlı Cumaçay Köyü bölgesinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Ağrı- Kars karayolunun 33’üncü kilometresindeki Simo Deresinde geçmiş yıllarda sığınak olarak kullanılan yerlerde dedektörlerle yapılan aramalarda PKK’nın silah deposu bulundu. Yurt dışından getirilerek kış öncesi depolanan 64 Kanas mermisi, 131 Kalaşnikof mermisi ve 151 PKMS Bixi makineli tüfek mermisi bulundu.

2 TUTUKLAMA ÖCALAN'DAN ÇAĞRI

Abdullah Öcalan, PKK'dan bir grubun "barış elçisi" olarak Türkiye'ye gönderilmesini istedi. Öcalan yakalandığı dönemde de benzer çağrıda bulunmuş, bir grup PKK'lı teslim olmuştu.

Dün de 8 terörist Silopi'de teslim oldu. TRT Türk'deki Kuzey Irak kaynaklı bir haberde iki büyük terörist grubunun T
rkiye2ye giriş yapacağı ileri sürüldü.
 

Öte yandan yine Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi'nde yürütülen çalışmalar sonucunda ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçundan aranan E.B. Iğdır yolu üzerinde bulunan bir şantiyede yakalandı. Terör örgütüne üye olmaktan aranan R.Ö. ise kendi isteği ile teslim oldu. E.B. ve R.Ö. ilk sorgunun ardından tutuklanarak cezaevine kondu.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 10:43:18
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 10:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?