4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Polisten sahte para uyarısı

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında kurban satıcılarına 'sahte para' uyarısında bulundu.

Alışverişi aceleye getirip, sahte para vermeye çalışan kişilerin tuzağına düşmemeleri için kurban satıcılarını uyaran ekipler, şüphelendikleri durumlarda 155 Polis İmdat telefonuna bildirmelerini istedi.Ağrı genelinde kurulan kurbanlık hayvan pazarlarını dolaşan polis ekipleri, çadırları tek tek gezerek, kurbanlık hayvan satıcılarını son günlerde giderek artan sahte para konusunda uyarmak amacıyla biraraya topladı. 

Sahte banknotları anlamanın önemli noktalarını anlatan ekipler, satıcıları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Polis ekipleri, paraları satıcılara göstererek alışveriş sırasında çok sakin davranmalarını ve alışverişi aceleye getirip kurbanı alıp gitmek isteyenlerin bu tuzağına düşmemelerini söyledi.

Gerçek para ile sahte para arasındaki püf noktalarını Türkiye'nin çeşitli illerinden Ağrı ya gelen kurban satıcılarına anlatan polis ekipleri, mecbur kalmadıkça çekle satış yapmamalarını söyledi. Ayrıca hayvan pazarlarındaki yoğunluktan istifade ederek yankesicilik ve dolandırıcılık yapmak isteyen kişilere karşı da dikkatli olmalarını isteyen polis ekipleri şüphelendikleri durumlarda hiç gecikmeden, 155 Polis İmdat telefonlarını aramalarını ve kısaca eşgal bilgisi vermelerini istedi.

Zamanında ihbarın yapılması durumunda hayvan pazarlarının çevresinde sürekli devriye gezen ekiplerin şüpheli kişileri, anında yakalayabileceğini belirten Ağrı Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Türkiye'nin dört bir yanından Ağrıya kurbanlık satmak için gelen vatandaşlarımızın zarar görmesini istemiyoruz. Bunun için yaptığımız bu çalışmanın olumlu sonuç vereceğine inanıyoruz" dedi. Kendilerini uyaran polislerin duyarlı çalışmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren hayvan satıcıları ise tüm ekiplere ve Ağrı Emniyetine teşekkür etti.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 19:46:56
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 20:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?