5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Rektörden kurtuluş günü mesajı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, "Her safhası ayrı bir zaferle taçlandırılmış olan şanlı tarihimizin, Ağrılıların onur ve cesaretiyle daha da yüceltilmiş olması hepimiz adına gurur vericidir" dedi.


Aslan, Ağrı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. İrfan Aslan mesajında, "Esaret ve işgale alışmamış, vatanını, dinini, töresini, namusunu, kısaca kendisini millet yapan bütün mukaddes değerlerini müdafaa için canını dişine takarak savaşan cesur ve imanlı bir millettin evlatları, 15 Nisan 1918 de kurtuluş meşalesini medeniyetlerin geçiş noktası olan Ağrı'dan da ateşleyerek, üç eski kıta üzerinde adaletin, emniyetin, güvenin sembolü olmuş bir milletin dirilişini yeniden dünyaya haykırmıştır" diye belirtti.


15 Nisan tarihinin millet ve özellikle Ağrılılar için ebedi şan olduğunu ifade eden Prof. Dr. İrfan Aslan, mesajından şunları kaydetti:
"Anlam ve önemi çok büyük olan böyle bir günde Ağrılı vatandaşlarımı kutluyorum. Hürriyetimiz için canını veren aziz şehitlerimizi, vatan mücadelesi veren kahraman Mehmetçiği, 15 Nisan 1918 günü kurtuluşumuzu temin eden harekatın komutanlarını, özellikle ülke genelinde yeniden diriliş meşalesini ateşleyerek, emperyalist işgalci güçleri ve bu güçlerin içimizde yaşayan işbirlikçilerini vatan toprağından ilelebet kazıyıp atmamızı temin edenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları
cennet olsun. Bu büyük zafer kutlu olsun."
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 13:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 78.168.41.xxx Tarih : 11.04.2009 19:02:17

Ağrı'yı düşman ne yapsın adamlar dışarıda Ağrı'dan kurtuldukları için kutlama yapıyorlar. Ağrı'yı kurtarıp elinde tutanlar düşünsün şimdi ne yapacaklarını ?