7
Mayıs
2024
Salı
AĞRI

Sahte evlilik şebekesi çökertildi

Ağrı'da emniyet ekiplerince düzenlenen operasyonda, evlilik maksadıyla batı ve çevre illerden gelen vatandaşlardan başlık parası alarak sahte evlilik yaptıran 1'i bayan 3 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce Şırnak'tan Ağrı'ya evlilik için gelen A.Y., H.K. adlı kişiyle görüşüp 10 bin YTL başlık parası, 700 YTL değerinde altın vererek F.S. adlı bayanla dini nikahla evlendi. 

A.Y. ile birlikte Şırnak'a giden F.S.'nin 4 gün sonra evden kaçması üzerine Ağrı'ya geri dönen ve kendisini F.S. adlı bayanın babası ve ağabeyi olarak tanıtan H.K ve Y.A. adlı şahısları araştıran A.Y., bu kişilerin dolandırıcılık yaptığını, sürekli sahte evlilikler düzenlediğini öğrenince durumu Ağrı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. İhbar üzerine operasyon başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, F.S. adlı bayanla birlikte H.K. ve Y.A. adlı şahısları yakalayarak gözaltına aldı. 

A.Y. adlı şahısla irtibat kurarak davasından vazgeçmesini isteyen ve buna karşılık parasını geri ödeyeceklerini vadeden H.K. ve E.K. adlı şahıslar da para teslimi sırasında yakalanarak, gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan H.K ve Y.A. tutuklanarak Ağrı Cezaevi'ne konulurken, diğer şahısların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 11:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?