4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Şarbona yakalanan ailenin mücadelesi

Ağrı'da hastalanan hayvanlarını kesip etini yiyerek şarbon hastalığına yakalan 3 kişi, yollarının kapalı olması sebebiyle paletli ambulanslarla düzenlenen operasyonla kurtarılarak hastaneye yetiştirildi. 

Ağrı merkeze bağlı Başkent Köyü'nde ellerinin şişip morarması ile birlikte paniğe kapılan Süleyman Adıgüzel adlı baba, köy yolunun kapalı olması sebebiyle karla kaplı 10 kilometrelik yolu yürüyüp aşarak Aşağı Kent Köyü'ne ulaşmayı başardı.

 Buradan özel bir araçla Ağrı Devlet Hastanesi'ne gelen ve deri şarbonu hastalığına yakalandığını öğrenen Süleyman Adıgüzel, 112 Acil Servis Müdürlüğü'ne gelerek 2 çocuğunun köyde şarbon hastalığına yakalandığını söyledi. Yapılan ihbar üzerine harekete geçen 112 Acil Servis çalışanları baba Adıgüzel'i yanlarına alarak paletli ambulanslarla köye doğru yola çıktı. Ağrı'ya 75 kilometre uzaklıkta bulunan köye büyük zorluklarla ulaşmayı başaran ekip burada elleri moraran Elif (20) ve İhsan (14) Adıgüzel adlı kardeşleri alarak yeniden Ağrı'ya doğru yola çıktı. 

Yaklaşık 6 saat süren zorlu yolculuğun ardından Ağrı'ya ulaşmayı başaran baba ve 2 çocuğu, Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Köyde 3 hayvanın hastalanarak öldüğünü ve bunlardan birini keserek yediklerini belirten baba Süleyman Adıgüzel, daha sonra ellerinde sivilceler çıktığını söyledi. 

Bunun üzerine ellerinde şişme ve morarma olmaya başladığını belirten Adıgüzel, "Ağrı'ya ulaşmak için saatlerce yaya olarak yol yürüdüm ve sonuçta Ağrı'ya ulaşmayı başardım. Çocuklarımı da paletli ambulanslarla kurtardığım için oldukça mutluyum. Bana gösterilen ilgiden dolayı oldukça duygusallaştım. Hayatımızı 112 Acil Servis çalışanlarına borçluyum. Çünkü doktor biraz daha gecikmemiz halinde elimin kesileceğini söyledi. Artık tedavi görerek bu hastalıktan kurtulmaya çalışacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 12:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ali kadagan IP: 85.108.166.xxx Tarih : 10.02.2007 22:21:33
resimde görülen kişi şarbon hastalık nedeniyle hasta olan kişileri ağrıya yetiştirmenizden dolayı sizlere ve ekiplerinize teşekkür ederiz ve saygılarımızı iletiyoruz.