5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Seçim güvenliği toplantısı

29 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mehmet Çetin Başkanlığında, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, İl Jandarma Alay Komutanı Jand. Alb. Ufuk Tuncer ve Siyasi Parti İl Başkanlarının katılımıyla il güvenlik toplantısı yapıldı.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantının açılışı konuşmasını yapan Ağrı Valisi Mehmet Çetin, 29 Mart'taki yerel seçimlerin başta Anayasa olmak üzere, ilgili diğer yasalar, YSK'nın il ve ilçe seçim kurullarının kararları doğrultusunda yapılacağını söyledi.

Seçimlerin yargı organlarının yönetimi ve denetimi altında gerçekleştirileceğini hatırlatan Vali Çetin, kamu güvenliğinin ve huzurunun sağlanması ile yasalara aykırı eylem ve işlemlerin önlenmesinin ise mülki idare amirleri ve güvenlik güçleri tarafından sağlanacağını kaydeden Vali Çetin; ‘Bu seçimin huzurlu geçmesi en büyük temennimiz. Her halükarda seçimden Ağrı’nın kazanmasını isteriz.

Öncelikle Ağrı kazansın. Tabi Siyasi Partilerin de kendilerine göre hedefleri vardır. Her parti kendi hedefleri doğrultusunda umarım istediği sonuçları elde eder. Bize düşen öncelikle seçimin huzur ve asayişinin sağlanmasıdır. Bu konuda güvenlik kuvvetlerimizle birlikte seçimin huzurlu bir şekilde geçmesi için her türlü tedbirleri almaya çalışıyoruz.’ Dedi

Vali Çetin, adaylardan seçim çalışmalarında hem yasalar, hem de YSK kararlarını gözetmeleri ve uymaları, hem de oy istedikleri vatandaşların güvenliğini, rahatını ve huzurunu bozacak davranışlardan kaçınmalarını istedi.

Seçimin hoşgörü ortamında geçmesini sağlamaları yönündeki gayretleri aynı zamanda demokratik sürecin sağlıklı ve verimli işlemesine vesile olacağını anlatan Vali Çetin; ‘Seçmenin oylarını rahatça, serbestçe kullanabilmeleri, halk iradesinin hiçbir baskıya maruz kalmadan, rahatça, serbestçe sandığa yansıtılması için gerekli güven ortamı sağlanacak ve vatandaşlarımız da sandık başına giderek kendi iradesiyle oyunu kullanacaktır. Seçim propagandasında özellikle görüntü ve gürültü kirliliğine yol açılmaması son derece önemlidir.’ dedi.

Tamamı hoşgörü ve saygı çerçevesinde geçen toplantı, seçimlere katılacak olan tüm siyasi parti yetkilileri sağduyu çağrısı yapmasıyla sona erdi. Toplantı çıkışında Ağrı Valisi Mehmet Çetin tarafından toplantıya katılan siyasi parti yetkilileri ve basın mensuplarına çiçek hediye etti ve hatıra fotoğrafı çekildi.
 

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 13:58:43
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 19:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?