4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Şehit anasına anlamlı yardım

Ağrı’lı genç iş adamı Ayhan Çelik şehit babasının birikmiş sigorta borçlarını ödeyerek emekli maaşnın almasını sağladı. Askerliği sırasında Mardin Nusaybin’de birliğe dönerken kurulan pusu sonucu Şehit olan Turan Yıldız isimli askerin vefat eden babasının birikmiş olan sigorta borçları sonucu şehit annesi Fatma Yıldız’ın emekli maaşı alamaması ve maddi durumunun kötü olması üzerine yardım da bulunan Ağrılı genç iş adamı Ayhan Çelik şehit babasının birikmiş sigorta borçlarını ödeyerek emekli maaşının almasını sağladı.

Şehit yakınları ve gazilerimize yardım yapmak onların dertlerine ortak olmak çareler bulmak bizlerin en temel görevidir diyen İşadamı Ayhan Çelik, ‘Türkiye toprakları üzerinde yaşayan milletimizin rahat ve huzurlu bir şekilde barış içinde yaşamasını sağlayan Türk silahlı kuvvetleri ve mensuplarına bu millet çok şey borçludur. Türk silahlı kuvvetlerine mensup her asker vatani görevini yaparken şehitliğe göze alarak seve seve mücadele etmekte ve kahramanlık destanı yazmaktadır. Şehitlik cennette peygamberlik ile komşu bir makamdır. Vatanları için ölümü bile göze almış böyle yiğitleri yetiştiren yüce bir anneye az da olsa yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere.’ dedi. 

Göreve geldiği günden bu yana şehit ailelerine yardımlarını esirgemeyen ve her fırsatta yanlarında bulunan Ağrı Valisi Mehmet Çetin; ‘Bizler, her zaman, bu vatan için canını veren yiğitleri yetiştiren ailelere yardımlarımızı devam ettireceğiz. Şehit yakınlarına ve gazi yakınlarına bakmak onların dertlerine çare bulmak bizlerin görevleri arasındadır. Göreve geldiğim günden bu yana sürdürülen yardımlar hem Valiliğimce hem de hayırsever iş adamlarımızca artarak devam edecektir. Ağrımızın genç iş adamlarından Ayhan Çelik’in yaptığı bu güzel davranış inşallah maddi durumları iyi olan vatandaşlarımıza da örnek olur. Vatanımız ve bayrağımız için canlarını feda eden kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.’ dedi.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 19:09:27
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 09:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?