4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Şehitler için mevlit okutuldu

Hamur İlçe Müftülüğü tarafından Cuma namazı öncesi tüm camilerde Kuzey Irak'ta şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile korucular için Kuran'ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Müftüsü İbrahim Özler, dünya coğrafyasında yer alan her devletin kendine göre bir kuruluş tarihi, coğrafyası, bayrağı, dini, dili, milli marşı ve yönetim biçimi olduğunu söyleyerek "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi, şanla, şerefle ve zaferlerle doludur. Dün olduğu gibi bugünde ülkemizi parçalayarak bölmek isteyenler bulunmaktadır. Bağımsızlığı kendine düstur edinen Türk milleti ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri hiçbir zaman ülkesini böldürtmemiş ve bölmek isteyenlere de müsade etmemiştir. Buna en iyi örneklerden birisi Türk ordusu 252 bin şehit vererek 18 Mart 1915'te yapılan Çanakkale Savaşı'dır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Paşa komutasındaki kahraman Türk askeri, şanla, şerefle savaşarak Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazılan 'Çanakkale Geçilmez' hakikatını göstermiştir" dedi.

Müftü İbrahim Özler "Tarihi zaferlerle dolu olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bugün de ülkesini bölmek isteyen hainlerin şer yuvalarını dağıtmak üzere başlattıkları kara hareketinde şehitler vererek eksi 40 derece soğuk zor arazi yapısına rağmen zafere ulaşmaktadır. Bizler de bir vefa borcu olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm şehitlerine ilçe merkezi ve köylerimizdeki camilerde Mevlid-i Şerif okuttuk. Ruhları şad olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 17:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?