4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Sel 3 kişinin canını aldı

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Ulutaş ve Karlıça köylerinde meydana gelen selde, biri çocuk 3 kişi öldü.

Alınan bilgiye göre, Ulutaş ve Karlıca köylerinde akşam saatlerindeki yağışlar sele yol açtı.

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, selde Ulutaş ve karlıca köylerinden kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 kişinin sel sularına kapıldığını söyledi.

Sel sularına kapılan bir çocuk, bir kadın ve bir erkeğin cesetlerine Seyithanbey köyünde ulaşıldığını belirten Akpınar, sel bölgesine Hamur Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim ve arama kurtarma ekiplerinin hareket ettiğini bildirdi. 

Ağrı Valisi Halil İbranim Akpınar, Hamur ilçesine bağlı Ulutaş ve Karlıça köylerinde meydana gelen selde hayatını kaybeden 3 kişinin kimliklerinin belirlendiğini, diğer 3 kişiyi arama çalışmalarının ise sürdüğünü bildirdi.

Vali Akpınar, biri çocuk 3 kişinin sel nedeniyle yaşamını kaybettiğini hatırlatarak, “Cesetlerde yapılan incelemede ölenlerin, Ulutaş köyünden Filiz Alp ile 15 yaşındaki çocuğu Muhammet Alp ve aynı köyde yaşayan Haydar Eroğlu (50) oldukları tespit edildi” dedi.

Sel sularına kapılan, Maksut Alp, Cimşit Kanpolat ve Esma Akbaş'ın aranması çalışmalarının ise sürdürüldüğünü ifade eden Akpınar, “Arama Kurtarma ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını yürütüyor. İş makinaları tahrip olan köy yollarını tekrar ulaşıma açmak için büyük gayret sarfediyor” diye konuştu.

Ulutaş ve karlıca köylerinden akşam saatlerinde meydana gelen yağışların yol açtığı selde, 3 kişi ölmüş, 3 kişi de kaybolmuştu.

A.A.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 20:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin sarıboğa IP: 85.98.187.xxx Tarih : 28.05.2007 09:45:26
yazık oldu allaha aylesıne sabir versin