4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Sel felaketinin yaraları sarılıyor

Hamur ilçesinde meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. 

İlçenin Karlıca, Uğurtaş, Seyithanbey, Demirkapı, Karaseyitali, Kaçmaz ve Danakıran köylerindeki felaketin ardından, Kaymakam Hüseyin Engin Sarıibrahim'in organize ettiği yardım çalışmaları sürüyor. Dün Vali Halil İbrahim Akpınar, Sivil Savunma Genel Müdürü Atilla Özdemir ve Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Osman Güneş'in ziyaret ettiği köylerde, vatandaşların acil ihtiyaçları karşılanmaya başlandı. Bölgeye, Kızılay Genel Merkezitarafından 100 çadır, 200 battaniye, içme suyu ve kuru gıda dağıtıldı. Hamur Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, felakete uğrayan vatandaşlara gıda paketi, ekmek ve içme suyu verildi. İlçe Kızılay Şubesi de selzedelere kahvaltılık olarak ekmek, helva, zeytin ve kahvaltılık yağ dağıttı. 

Felakete maruz kalan köylerin arızalanan su, telefon ve elektrik hatlarının bakım ve onarım çalışmaları sürdürülüyor. İl Tarım Müdürlüğü, Bayındırlık İl Müdürlüğü teknik ekipleri de zarar tespit işlemleri yapıyor. Seyithanbey köyünden 2 kilometre uzaklıkta bozulan yol ulaşıma açılarak, Karaseyitali, Kaçmaz ve Danakıran köylerine ulaşılabildiği bildirildi. Vatandaşların sağlık taramasından geçirildiği köylerde, Mehmetçik de çadırların kurulmasında yardımcı oluyor.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 16:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NURAY AKANKAN IP: 85.100.10.xxx Tarih : 15.06.2007 02:09:04
GEÇ BUNLARI ANAM BABAM GEÇ BUNLARI BİR KALEMDE BİLİRİZ BİZ YAPMADIKLARINIZI,AĞRI HALKI ÖLDÜDE BAKAN BEYLER TEŞRİF ETTİLER SİVİL SAVUNMA GENEL MÜDÜRÜÜ,AFET İŞLERİ GENEL MÜDÜRÜÜDEEE GELMİŞ ANEY BİZE NE İŞ YAPTIĞINIZI ANLATIRMISINIZ BİZ SİZİ TANIMIYORUZ İLK DEFA GÖRDÜK İLİMİZDE KÖYÜMÜZDE YOKSA FADİMENİN DÜĞÜNÜNE HALAY ÇEKMEYEMİ GELDİNİZ VALLAH HALAY GELMİŞ BUNLAR KIYAFETLERİNE BAKSANIZA :))) ANLAŞILAN PAÇALARI TUTUŞTU BAKANINDA GENEL MÜDÜRLERİNDE TABİKİ HEPSİ AKP İKTİDARININ 22 TEMMUZDA AMPULNÜNÜN SÖNECEĞİNİ BİLİYORLAR YA NE YAPSINLAR GARİBİM SON MODEL LÜKS MAKAM OTOLARINI,LÜKS DÖŞELİ KLİMALI MAKAM ODALARINI,FORSLU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ,CİLALI MAAŞLARI BİR SÜRÜ YAN GELİRİ VEDE BAKANLIĞI KAYBEDECEKLER YA AĞRI LIDAN AMAN DİLEMEYE GELMİŞLER BİZ ETTİK SİZ ETMEYİN ,ELİNİZİ AYAĞINIZI ÖPEYİM BİZE GENE OY VERİN ,BİZİ SEÇİN ,SİZİ PARAYA BOĞARIZ HATTA HER SEL FELAKETİNDE KULLANASINIZ DİYE GEMİ BİLEM ALIRIZ EVET EVET,GEMİ ALMAK BİZİM İŞİMİZ, NASILSA TAYYİP HOCANIN OĞLUNUN KIRMIZI KAFA BURAK EFENDİNİN DÜĞÜN VEDE SÜNNET(PİPİ) ALTINLARI VAR DAHA SİZİNLEDE PAYLAŞIRIZ,HATTA AĞRI DAĞINA TENTE GERERİZ SİZE KAR YAĞMASIN DİYE,NELER YAPARIZ NELER,NE OLUR BİZE OY OY VERİN NE OLUR YALVARIYORUZ,HATTA SİZİN YERİNİZE BEŞ VAKİT NAMAZ BİLE KILARIZ,HER ŞEY HALKIMIZ İÇİN, :))) ORDA BİR KÖY VAR UZAKTA.. O KÖY BİZİM KÖYÜMÜZDÜR, GELMESİNİZDE GÖRMESİNİZDE UĞRAMASINIZDA O KÖY BİZİM TÜRKİYENİN AĞRI İLİNİN UNUTULMUŞ KÖYÜDÜR.. BAK GÖRÜYORMUSUNUZ KALP KALBE KARŞIDIR BİZDE SİZLERİ UNUTTUK 22 TEMMUZDA SANDIKTA, O GÜN İŞTE O GÜN HESAP GÜNÜNDE 22 TEMMUZDA BİR OTOBÜS DEVRİLECEK AKP HÜKÜMETİ, TAYYİP HOCA VEDE İLAHİ GURUBU O OTOBÜSÜN ALTINDA HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞACAKLAR.. ALLAH RAHMET EYLESİN 59.HÜKÜMET ÜYELERİNE VEDE KABİNESİNE,HOCA SORACAK MERHUMLARI NASIL BİLİRDİNİZ: HALK BİR AĞIZDAN CEVAP VERECEK,KUTSAL RUH, TAYYO,PARAKITAN,ZAPSU A M E N N N