5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Sel hasara yol açtı

Ağrı'nın Yukarı Küpkıran ve Kavak köylerinde meydana gelen sel felaketi hasara yol açtı. Sel sonrası dere kenarında bulunan ahır ve evleri kurtarmak için köylüler seferber olurlarken, çocuklar ise azgın sel sularına meydan okuyarak elleriyle balık yakalamaya çalıştı.


Ağrı'da meydana gelen sel felaketi sonrası balık yakalamaya çalışan çocuklar ilginç görüntüler oluşturdu. Aileleri sel sularıyla boğuşan çocuklar, selde sağa sola savrulan balıkları toplamaya çalıştı. Ölüme meydan okuyan çocuklar görenleri hayrete düşürdü.
Yukarı Küpkıran ve Kavak köylerinde birçok tarım arazisinde büyük çapta hasar oluşurken, köylülerin biçtikleri otlar da sel sularına karışarak yok oldu. Kavak köyünde bir köprünün yıkılması nedeniyle hayvanlar ve bazı vatandaşlar köye ulaşmak için 3 kilometre fazla yol yürümek zorunda kaldı. Sel sonrası Devlet Su İşleri Müdürlüğü görevlileri köylere gelerek hasar tespit çalışması başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 18:01:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
watansever IP: 78.187.45.xxx Tarih : 12.07.2009 21:04:24

hiç unutmam tutak ve köylerinde etkili olan bir depremde o zaman ki 3 milletvekili Sayın Halil ÖZYOLCU Kerim YILDIZ ve Naci ASLAN bey hemen ertesi gün deprem bölgesinde olmuşlardı çadır  katalitik soba ve benzeri ihtiyacları seferber etmişlerdi şimdi bakıyoruz Doğubeyazıt İlçemizin köylerini sel götürüyor vekiller piyasada yok üstelik o belgenin Yaşarı Fatması Cemalı nerdesiniz utanın utanın bu insanlar sizleri adam edip vekil yapanlar birazcık saygı Gelen gideni aratırmış da haberimiz yok muş