4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Selin vurduğu köyde yas

Hamur ilcesine bagli Ugurtas koyunde meydana gelen sel felaketinin ardindan hayat normale donmeye basladi. Bir kisinin sel sularina kapilarak hayatini kaybettigi koyde yas devam ediyor.
 
Ugurtas koyunde meydana gelen sel felaketinde, 4 yasindaki Delal Dinc sularla su kanalina suruklenip hayatini kaybetmisti. Yapilan 3 saatlik calismalar sonucunda minik kizin cesedi bulunurken, koy halki her yil degisik felaketler yasadiklarini dile getirerek yetkililere sitemde bulundu. Gecen yil 100'den fazla kucukbas hayvanin sel sularina kapilarak telef oldugunu belirten koy muhtari Mustafa Yagiz, tum muracaatlarina ragmen koyde hicbir onlemin alinmadigini soyledi. Ihmaller sonucunda 4 yasindaki kucuk bir kiz cocugunun hayatini kaybettigini dile getiren Yagiz, "Defalarca koyumuzun ciddi tehlike altinda oldugunu yetkililerimize izah etmeye calistik. Ancak hicbir onlem alinmadi. Bunun sonucunda bu yil bir cocugumuz hayatini kaybetti. Yetkililerden bizi duymalarini ve yardim etmelerini istiyoruz" dedi. 

Cocuklariyla birlikte evlerini de kaybeden ve taziyeleri bir yakinlarinin evinde kabul eden Selahattin ve Meyrem Dinc cifti, 3 cocuklariyla birlikte kendilerine yapilacak yardimlari bekliyor. Cocugunun ihmaller sonucunda oldugunu belirten anne Meyrem Dinc, "Kizimin cesedi saatler sonunda bulundu. Hem koyluler hem de biz aile olarak perisan olduk. Olan bize oldu" seklinde konustu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 18:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?