4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Silah ruhsatı isteyenlerden kitap parası

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, 'Ağrı Okuyor' projesi için alınan 30 bin kitabın, silah taşıma ruhsatı talep eden 5 kişi tarafından karşılandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı tarafından başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyasının Ağrı etabında başlatılan 'Ağrı Okuyor' projesi için valilik brifing salonunda tanıtım toplantısı düzenlendi. İlçe kaymakam ve belediye başkanları ile bütün kurum amirlerinin katıldığı toplantıda kampanya ile ilgili bilgiler verildi. Kitap dağıtımlarını içeren video gösterimi sonrasında Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut kampanyanın genel durumu hakkında teknik bilgi verdi.

Toplantıda bir açıklama yapan Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, başlattıkları kampanya çerçevesinde ilk etapta alınan 30 bin kitap ücretinin silah sever 5 kişi tarafından karşılandığını belirtti. Vali Akpınar, "Silah taşıma ruhsatı talep edenleri öncelikle vazgeçirmeye çalışıyoruz. Çok ısrarcı olurlarsa 5 bin YTL eğitime katkı payı istiyoruz. Silah sevmek çok hayırlı bir şey değil, ama silah severlerin bu ısrarı bu kez çocuklarımıza 30 bin kitap olarak dönmüş bulunuyor" dedi.

Kitap okuma alışkanlığı konusunda anne babaların da model olması gerektiğini belirten Vali Akpınar, bu konuda ülke olarak çok vahim durumda olduğumuzu söyledi. Vali Akpınar, "Ülkemizde kitap okumayla ilgili istatistikler çok güvenli değil. Neden derseniz, kayıt dışı gelişmeler var. Korsan kitap olayı her ne kadar son yıllarda azalsa da piyasada rağbet görüyor. Hal böyle olunca ülkemizde basılan ve okunan kitap sayıları çok sağlıklı tespit edilemiyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?