4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Sınır operasyonunda yakalananlar

Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Doğubeyazıt ilçesinde başlatılan ve ülke genelinde çeşitli illeri de kapsayan 'Sınır' kod adlı operasyonda, uluslararası göçmen kaçakçılığı yapan bir suç örgütü mensubu ile bu kişilerle bağlantı halinde olan toplam 40 kişi yakalandı.

Zanlılardan 11'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, toplam 391 kaçak yakalandı, kaçakçılıkta kullanılan 5 araca el konuldu.


Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, uluslararası göçmen kaçakçılığı yapan, sınır komşuları ve bazı Avrupa ülkeleri ile ilişkili olan örgüte yönelik bir operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında Doğubeyazıt ilçesinde 20 ayrı adrese yapılan baskında, yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren 116 kaçak göçmen ile bunlara yardım ve yataklık yapan 20 şahıs yakalandı. Zanlılar adli mercilere sevk edilirken, evlerinde yapılan aramalarda ise 1 tabanca ile 1 adet çalıntı minibüs ele geçirildi.


Operasyonu genişleten polis ekipleri, göçmen kaçakçılığı yapan suç örgütü ile bağlantılı olduğu belirlenen şahıslara yönelik bir çok ilde yaptıkları operasyonlarda da 20 kişiyi gözaltına aldı. Çalışmalar sırasında 275 yabancı uyruklu kaçak daha yakalanırken, bu şahısların kaçırılmasında kullanılan 3 kamyon ile 1 minibüse el konuldu. Zanlılardan 11'inin çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuklandığı belirtildi.


Yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan ve insanlık dışı ortamlarda tutularak hayati tehlikeye maruz kalan yabancı uyruklu kaçakların hakkında başlatılan yasal işlemlerin ardından sınır dışı edileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 11:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?