5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Sivil toplum kuruluşlarından ortak hareket

Ağrı'nın kalkınması için sivil toplum kuruluşları ortak hareket edecek. Ağrı Eğitim-Bir-Sen İl Temsilcisi Hasan Arslan, Eleşkirt İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Halil Yılmaz ve esnaflar adına Mustafa Aras, biraraya gelerek ortak görüşlerini dile getirdiler.
 
Ağrı'nın geri kalmışlığına işaret eden grup, bundan böyle sivil toplum örgütlerinin her iki ayda bir toplanarak "tarım, hayvancılık, eğitim, sağlık, turizm, sanayi ve ticaret" gibi konularda alternatif çözümler üzerine araştırma ve geliştirmeye yönelik projeler hazırlayacaklarını belirttiler.
 
Ortak açıklamada "Bahar mevsiminin başlaması ile tarım ve hayvancılık üzerine iki aya yakındır yaptığımız araştırmaya yönelik çiftçilerimizi çok zor şartların beklediği bu zor şartların sosyal patlamaya kadar gidebileceği endişesini taşımaktayız" ifadesine yer verildi
 
Ağrı'da baraj ve sulama göletlerinin yapılması gerektiğini belirten Ağrılı temsilciler, ayrıca çiftçilerin eğitilmesi ve uzun vadeli projelerin hazırlanması gerektiğine işaret ettiler. Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
 
"Çiftçiye ısrarla dayatılmak istenen ilimizdeki elverişsiz ürünlerin yerine et konbinasının ve süt ürünlerinin yanında deri fabrikası çaşlıştırılmalı ve yem fabrikası atıl durumdan kurtarılmalıdır.
Yazıcı Barajı'nın bitirilmesini istiyoruz. Çiftçiye nafaka sağlayan ve tek sanayi ürünü olan şeker pancarına kota uygulanması doğru değildir. Ağrı Şeker Fabrikasının zarar ediyor gibi gösteriliyor."
Servet Arslan
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 13:28:19
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 14:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA ARAS IP: 81.215.55.xxx Tarih : 30.03.2005 14:53:54
sayın kent haber çalışanlarına teşekkürlerimi belirterek tüm ağrı halkına selam ve saygılarımı sunuyorum benim amacım sivil toplum örgütlerini harekete geçirip onların çalışmalarına azda olsa katkıda bulunmak sayın ağrılılar lütfen her konuda duyarlı olalım haklarımızı ararken sivil ve demokratik kitle örgütlerini haberdar etmek veya onların çalışmalarına katkıda bulunmak hepimizin görevidir tabiki hantal yapı ve yönetimleride canlandırarak yazacağım çokşey var ama bu sitede bir haber yayınlandığında ilgi görmeli halkımın bu siteye sahıp çıkmasını rica ediyorum ayrıca hasan aslan ve halil yılmaz beyede teşekkür ediyorum HERKESE SELAM MUSTAFA ARAS