2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

SODES Projesi tanıtıldı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sosyal Destekleme Programı (SODES) projelerinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salon’unda düzenlenen SODES tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Ağrı Merkeze bağlı İlköğretim ve Orta Öğretim Okul Müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Numan Aktaş, “Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere 2008 ile 2012 yılları arasında bölgesel kalkınma projelerinin desteklenmesi amacıyla GAP Eylem Planı hazırlanmıştır. Söz konusu eylem planında ekonomik kalkınmanın gerçekleştirilmesi, sosyal gelişmenin sağlanması, altyapının geliştirilmesi ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi gibi başlıklar yer almıştır. Bu kapsamda 2008 ve 2009 yıllarında GAP bölgesinde Sosyal Destek Programı(SODES) uygulanmaya konulmuştur” dedi.

Aktaş,” 2010 yılında da Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki iller başta olmak üzere DPT Müsteşarlığı tarafından belirlenen diğer illeri de içerecek şekilde Sosyal Destek Programının kapsadığı alan genişletildiğini söyledi.

Bu sene bu iller içerisinde Ağrı’da bulunmaktadır diyen Aktaş,” GAP ve DAP kapsamındaki illerde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın arttırılması için yoksulluk, göç ve kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesine yönelik yerel dinamiklerin harekete geçirilerek, istihdam edilebilirliğin artırılması, meslek edindirme, gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesi, sosyal içermenin sağlanması ile kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin desteklenmesi mümkün olan SODES projeleri hazırlanış itibari ile diğer projelerden daha basit olduğu için önem arz etmektedir” diye konuştu.

Aktaş,” SODES projelerinin bir diğer önemli özelliği ise başvurularının direk Valiliğe yapılacak olmasıdır. Bunun anlamı, projelerin kentimizin sorunlarının farkında olan birimler tarafından değerlendirilip müsteşarlığa gönderilecek olmasıdır. Bu da yapılması elzem olan projelerin kabul edilme oranını yükseltmektedir. Bütün bu nedenlerden dolayı, sosyal ihtiyaçları kısa sürede gidermek amacıyla, valiliklerin doğrudan sorumluluk aldığı bu projelere önem verelim ve hazırlanması için projeleri teşvik edelim. Beklentimiz eğitim başta olmak üzere sosyal içerme, kültür, sanat ve spor alanlarında okullarımızın azami gayret göstererek söz konusu programdan maksimum fayda elde etmesidir” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından ARGE ve Projeler Koordinasyon Ekip Koordinatörü Derya Şerbetçi tarafından (SODES) tanıtım yapıldı.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 09:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?