4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Şoförlere trafik bilgi notu

Ağrı Emniyet Müdürlüğü tarafından yerli ve yabancı araç şoförlerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme notu şeklinde broşür dağıtılıyor.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir içi ve şehir dışı yollarda araç kullanan şoförlere emniyet kemeri, sinyal kullanımı, hatalı sollamanın zararları gibi bilgilendirici el broşürü dağıtılıyor. Ekipler, Cumhuriyet Caddesi kavşağında bekleyerek gelen araçları durdurup ellerindeki broşürleri vererek dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Ayrıca çevre yolu üzerinde bulunan Trafik Bölge Müdürlüğü denetim sahası önünde de trafik polisleri yurt dışından gelen yabancı ülkelerde gelen tır şoförlerini durdurarak bu broşürlerden veriyorlar.

Uygulama karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Özbekistan vatandaşı tır şoförü Yunus Aleks "Bu uygulamayı ilk defa Türkiye'de görüyorum. Bu sayede Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarındaki trafik kuralları hakkında bilgi sahibi oluyor, yapmam gerekenleri öğreniyorum. Yetkililere teşekkür ederim " dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 16:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?