4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Soyguncular suçüstü yakalandı

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bir kuyumcu dükkanını soymak için 3 ayrı ilden gelen 6 kişilik hırsızlık şebekesi, polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, başka suçtan yakalanan bir hırsız, şebeke üyelerinden birinin telefon konuşmalarından duyduğu soygun girişimini, kendisine yapılan iyi muameleden dolayı Ağrı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine anlattı.

Hırsızlığın yapılacağı Diyadin ilçesinde Ağrı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Diyadin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan 3 kuyumcu dükkanı yakınında gece önlem aldı. Saat 03.30 sıralarında İnönü Caddesi'nin üzerinde bulunan Demir Kuyumcu isimli iş yerine gelen hırsızlar soygun için çalışmalara başlayıp önce duvarı deldiler.

Daha sonra şebeke içinde bulunan ve Samsun'da maden ocağı işçileri olarak çalıştığı belirtilen baba M.Ç. ve oğlu A.Ç. yanlarında getirdikleri oksijen ve piknik tüpü ile çelik kasayı deldiler. Mardin, Şırnak, Samsun ve Ağrı da geldikleri belirlenen H.D., A.Ç., S.Ç., M.İ.K., M.Ç. ve K.Ç. isimli şahıslar, kasadaki 43 bin YTL değerinde altınları aldıktan sonra polisin ani baskını ile suçüstü yakalandılar.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorguda, zanlıların 10 gün önce Yozgat ilinde bir hırsızlık teşebbüsünde bulunurken yakalandıkları, ancak serbest kaldıkları belirlendi. Şahıslar arasında bulunan H.D.'nin 5, M.İ.K.'nin 13 ve M.Ç.'nin ise 16 suç dosyaları bulunduğu ortaya çıktı

Mahkemeye çıkartılan zanlılar, 'Suç işlemek suretiyle örgüt kurmak' ve 'İş yerinde hırsızlık yapmak' sucunda tutuklanarak Ağrı M Tipi Cezaevine gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 16:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
genco IP: 85.98.54.xxx Tarih : 4.04.2008 09:26:16

okuyucular asayiş şube müdürü eli opülecek bir adam bunun gibi abilere destek verinde memlekette hırsız kalmaz. anladığı kadarı ile daha önce yakaldığı bir hırsız bu bilgiyi verimiş artık bu adamın ve ekibin ne nasıl olduğu ortada.