2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Su analizleri Ağrı'da yapılacak

SU ANALİZLERİ ARTIK AĞRI'DA YAPILACAK

Ağrı Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Nuriye Ulu, daha önce Erzurum'a gönderilen su numunelerinin artık Ağrı'da analiz edileceğini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü ilk kez yapılan su analizi çalışmaları, düzenlenen bir toplantı ile basın mensuplarına gösterildi. Su analizleri hakkında basın mensuplarına bilgi veren İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Nuriye Ulu, Halk Sağlığı Laboratuarı'na alınan fotometresi cihazı ile artık su analizi yaptıklarını söyledi. Uzm. Dr. Ulu, "Şu ana kadar kontrol analizleri için Erzurum'a gönderilen su numuneleri artık ilimiz Halk Sağlığı Laboratuarları'nda yapılacak" dedi.

Yaşamın en temel gereksinimlerinden birisinin de su olduğunu belirten Uzm. Dr. Ulu, "Halkımızın sağlıklı su tüketmeleri için gerekli analizlerin yapılması şarttır. Bunun içinde periyodik olarak yapılan su analizleri şu ana kadar dışarıya gittiği için büyük maliyetlere neden oluyordu. Biz müdürlük olarak bunun önüne geçtik ve analizlerin artık Ağrı'da yapılması için gerekli teçhizatları temin ettik" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasından sonra Halk Sağlığı Laboratuar Müdürü Tevfik Polat tarafından yeni alınan cihazlar basın mensuplarına tanıtıldı.

SU ANALİZLERİ ARTIK AĞRI'DA YAPILACAK
SU ANALİZLERİ ARTIK AĞRI'DA YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 18:39:03
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 18:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?