4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Sürücülere kaza tutanağı anlatıldı

Ağrı'da sürücüler, 1 Nisan 2008 tarihiden itibaren ülke genelinde uygulanmaya başlanacak olan maddi hasarlı trafik kazalarında sürücülerin kendi aralarında anlaşma sağlayacak olan tutanak düzenlenmesi konusunda bilgi verildi.

Saat Kulesi Kavşağı'nda uygulama yapan polisler, sürücülere tutanağın ne şekilde doldurulacağı yönünde bilgilendirdi.

Sürücülere yeni trafik uygulamaları hakkında bilgiler veren Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi'nde Başkomiseri Gülsüm Gültepe, sürücülerin maddi hasarlı kazalarda anlaştıkları ve kendilerince imzalanacak tutanakları doldurduktan sonra trafik polisini beklemeden olay yerinden ayrılabileceklerini söyledi.

Tarafların anlaşamaması üzerine polis çağırabileceğini belirten Gültepe "Trafik kazası yaptığınızda karşı tarafla anlaşıp aracınızı çekmeden mutlaka ehliyet ve trafik sigortası kontrolü yapın. Kazaya karışan araçların kesinlikle zorunlu trafik sigortası poliçelerinin olması gerekiyor. Tutanağa yalnızca kazanın oluş şeklini, krokini çizmeyi ve kazanın nasıl olduğunu anlatan görüşleri yazın" dedi.

Gültepe, sürücünün belgesiz araç kullandığında veya yetersiz belgesi ile araç kullanıyorsa, tek taraflı trafik kazaları, kamuya ait araçların karıştığı kazalar yada üçüncü kişilerin zarar gördüğü kazalarda mutlaka trafik zabıtasının çağırılması gerektiğinin ifade etti.

Trafik ekiplerinin uygulamalı olarak verdiği bilgilerin faydalı olduğunu ifade eden araç sürücüleri ise halen pek çok sürücünün yeni düzenlemeler hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını dile getirdiler. Sürücüler, bilgilendirmelerin devam etmesi halinde trafik kazalarında yaşanan zaman kaybının en aza ineceğini ve yazışmalar nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin kısa sürede telafi edebileceklerini söylediler.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 22:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?