2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Süt içmeyi sevmiyoruz!

TÜRKİYE SÜT İÇME ORTALAMASININ ALTINDA

Ağrı'nın Diyadin İlçe Tarım Müdürü Hamza Moroğlu, Türkiye'nin kişi başına yılda 25 litre süt tükettiğini belirterek süt tüketiminde Avrupa ortalamasının çok altında olduğumuzu söyledi.

21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle bir açıklama yapan Hamza Moroğlu, sütün, başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere 7'den 70'e herkesin vücudu için gerekli olan bütün besinleri dengeli olarak içinde bulundurduğunu anlattı. Sütün çok önemli bir besin kaynağı olduğunu vurgulayan Moroğlu "Süt, büyüme ve gelişmenin temel yapı taşlarını içerir. Vücudun birçok hayati fonksiyonunu sağlayan kalp, sinir ve kas hücreleri için gerekli unsurlara sahiptir. Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Dişleri korur ve çürükleri önler. Hücre ve doku oluşumunda rol alır. Kanın çabuk pıhtılaşmasını sağlar. Kasları güçlendirir, hücreleri onarır, kemikleri sertleştirir, beynin gelişmesi ve çalışmasında faydalıdır"

Gelişmiş ülkelerde böylesine önemli bir besin kaynağının tüketimine ayrı bir yer verildiğini belirten Moroğlu "İtalya'da yıllık süt tüketiminin 63, İngiltere'de 100 ve Finlandiya'da 139 litre olduğu bilinmektedir. Ülkemizde ise bu rakamın 25 litreyi geçmediği görülmektedir. Süt tüketimini artıran çalışmaların yapılması ülkemiz için son derece önemlidir" diye konuştu.

Moroğlu, 21 - 25 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Diyadin'de bulunan ilköğretim okullarında konu uzmanları tarafından sunuların yapılacağını ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlara konunun önemini belirten yazı ve afişlerin dağıtılacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 18:58:03
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 10:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?