5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Taksiciler yolu trafiğe kapattı

AĞRI'DA TİCARİ TAKSİCİLER YOLU TRAFİĞE KAPATTI

tAğrı'da ticari taksi şoförleri, korsan taksicileri protesto ederek yolu trafiğe kapattı.

Yetkilileri göreve çağıran taksiciler, korsan aksicilerin çalışmaya devam etmeleri durumunda kontak kapatacaklarını söylediler.

Ağrı il merkezindeki korsan taksicileri protesto etmek amacıyla Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan ticari taksiciler, Vali Konağı Caddesini trafiğe kapattı. Yolun her iki tarafına araçlarını çeken taksicilerin bu eylemi nedeniyle, şehir içi ulaşımda büyük sıkıntı yaşandı. Eylemci taksiciler, korsan taksiciliğin önüne geçilmesini istedi. Zaman zaman polisle tartışan taksiciler, eylemlerine son vermeyince bu kez olay yerine Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Mustafa Durmaz geldi. Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Mustafa Durmaz "Sorununuzu hallederiz" demesiyle ikna olmayan taksiciler eylemlerine devam etti.

Ticari taksiciler temsilcisi Halil Budak, korsan taksiciler yüzünden iş yapamaz durumda olduklarını belirterek zor şartlar altında çalıştıklarını ifade etti. Halil Budak, "Biz hakkımızı savunuyoruz. Korsan taksiciler ekmeğimize mani oluyor. Biz vergimizi çıkaramıyoruz. Boş gidip geliyoruz. Yetkililere sesleniyoruz.. Bu sorunumuza bir çare bulsunlar" şeklinde konuştu.

Ticari taksicileri yolu trafiğe açmaya ikna edemeyen Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Mustafa Durmaz, ticari taksiciler temsilcisi Halil Budak ve iki ticari taksiciyi Ağrı İl Emniyet Müdürü Halil Karataş ile görüştürdü. Bir saat süren görüşme sonunda ticari taksiciler temsilcisi Halil Budak, sorunlarını Ağrı İl Emniyet Müdürü Halil Karataş anlattıklarını, kendilerine 10 gün süre içinde il merkezinde korsan taksicileri tespit ederek gerekenin yapılacağının söylendiğini aktardı. Ticari taksiciler daha sonra yolu trafiğe açtı.

AĞRI'DA TİCARİ TAKSİCİLER YOLU TRAFİĞE KAPATTI
AĞRI'DA TİCARİ TAKSİCİLER YOLU TRAFİĞE KAPATTI
AĞRI'DA TİCARİ TAKSİCİLER YOLU TRAFİĞE KAPATTI
AĞRI'DA TİCARİ TAKSİCİLER YOLU TRAFİĞE KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 12:00:04
Güncelleme :2 Haziran 2011 Perşembe 19:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 78.168.158.xxx Tarih : 30.05.2011 08:41:14

Acaba bu ticari taksiler içerisinde zorunlu fatura kesenler dışında vergi ödeyen varmı yok. Boş beyan ile geçiştiriyorlar. Hiç kazanmıyorlar derler ama her taksici bir aile geçindiriyor. Kazanmıyorlar. Demek ki korsan taksicilik normaldir. Yapmaları normaldir. Kazanılmayan gelir oılduğu için amme hizmeti yapıyorlar. Niden itiraz ediyorlar.