4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Tapu çetesinde 9 tutuklama

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen operasyonda "resmi evrakta sahtecilik yapmak ve kamu kurumlarını dolandırmak" iddiasıyla tutuklanan ve aralarında İlçe Tapu Sicil Müdürü ve tapu memurlarının da bulunduğu 15 kişiden 9'u tutuklandı. 

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından alınan bir istihbarat sonucunda; İstanbul, İzmir ve Iğdır illeri ile Doğubayazıt ilçesinde eş zamanlı operasyon yapılmıştı. 

Operasyonun ardından, "resmi evrakta sahtecilik yaparak kumu kurumlarını dolandırmak, rüşvet, darp, cebir, şiddet ve ihaleye fesat karıştırmak" suçlarına karıştıkları iddiası ile gözaltına alınan 15 kişi, adli mercilere sevk edildi. Zanlılardan Doğubayazıt Tapu Sicil Müdürü A.Ö., Milli Emlak Müdürlüğü memuru M.T., tapu memurları S.Ş., F.T., O.T., İ.T., R.B., V.A. ve L.B. sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanırken, diğer 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 16:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?