5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Tarihi eser kaçakçısı tutuklandı

PATNOS'TA TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI

Ağrı'nın Patnos ilçesinde önceki gün bazı evlere düzenlenen operasyonda 'tarihi eser kaçakçılığı ve örgüt kurmak' iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 1'i tutuklandı.

Geçtiğimiz gün Patnos Cumhuriyet Savcılığı'nın 4 aylık teknik takip sonucu verdiği talimatıyla harekete geçen Patnos İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Ağrı il merkezi ile Eleşkirt ve Patnos ilçelerinde bazı evlere düzenledikleri operasyonda ele geçirilen birçok tarihi esere el koymuş, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 12 kişi de jandarma tarafından gözaltına alınmıştı. Savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra 'tarihi eser kaçakçılığı ve örgüt kurmak' iddiasıyla mahkemeye sevk

edilen 12 kişiden F.Ç. isimli kişi tutuklanırken, K.G., İ.S., C.Ç., S.D., A.K., Ç.D., Y.S., B.Ç., S.U., A.A. ve F.T.adlı kişiler de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Diğer yandan düzenlenen operasyonla ele geçirilen 76 parça tarihi eserlerin Urartu, Roma ve Grek dönemine ait olduğu belirlendi. İncelenmek üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Bölümü Arkeoloji Bölümü'ne gönderilen ve oradan da Müze Müdürlüğü'ne teslim edilen tarihi eserlerin birçoğunun gerçek olduğu ve maddi değerlerinin yüksek olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 13:42:03
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 16:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?