2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Taşlıçay'da içme suyu sevinci

TAŞLIÇAY'DA İÇME SUYU SEVİNCİ

Ağrı'nın Taşlıçay İlçe Belediyesi'nin sürdürdüğü çalışmalar sonucunda 120 metre derinlikte su bulundu.

Hociktapı mevkiinde yapılan sondaj çalışmaları neticesinde 120 metre derinlikte saniyede 15 litre su bulduklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, bu kaynağın ilçenin içme suyu sıkıntısını giderecek düzeyde olduğunu söyledi.

Başkan Taşdemir, "İlçemizin içme suyu sıkıntısını gidermek amacıyla Hociktapı mevkiinde başlatmış olduğumuz sondaj çalışmaları neticesinde, 120 metre derinlikte saniyede 15 litre akan bir su çıkardık. Zaten saniyeden 60 litre olan bir suyumuz vardı. Bulduğumuz bu su da şehir şebekesine eklendiğinde ilçemizin içme suyu ihtiyacını büyük ölçüde karşılamış olacağız. Yani elde etmiş olduğumuz bu suyun analiz çalışmaları tamamlandıktan sonra şehir şebekesine eklemeyi planlıyoruz. Seçim öncesi halkımızı sağlıklı bir içme suyuna kavuşturacağımız sözümüz vardı. Bu sözümüzü de yerine getirmiş olacağız. Bundan sonraki hedefimiz 2010 yılı içerisinde su ishale hattını ve şehir içi dağıtım şebekesini yenilemektir" dedi.

Başkan Taşdemir, ilk izlenimlere göre kaliteli bir su kaynağı bulduklarını ancak gerekli tahlillerden sonra 'İçilebilir raporu' verilmesi halinde suyu şebekeye bağlayacaklarını kaydetti.

TAŞLIÇAY'DA İÇME SUYU SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 14:02:02
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 14:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
watansever IP: 85.110.93.xxx Tarih : 2.01.2010 11:42:23

çok büyük hizmet görende petrol bulmuş sanacak taşlıçayın neresine sondaj vurursan vur su çıkar bence siz bir an önce şu sokakların kir ve pisliklerini temizleyin geçen geldik caddelerde su birikmiş akıntı yok yollar sanki osmanlıdan kalma başkan olmuyor kıravat takıp lafla değirmen çalışmıyor haaaaa unutmayın ben taşlıçaylıda değilim yarın muhalefet dersinizde şimdiden  söylemiş olayım