4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Taşlıçay'da örnek eğitim çalışması

Taşlıçay ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu binası, öğretmen ve personeli tarafından başlatılan, Okul Aile Birliği ve velilerin de destek verdiği "Kendi Okulunu Kendin Yap" kampanyası kapsamında baştan aşağıya bakım ve onarımına alındı.

Hürriyet Mahallesi'nde 1964 yılında inşa edilen ve 300 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü 8 derslikli okul binasının iç ve dış boyası yapılırken bahçe duvarı üzerinde bulunan korkuluklar onarılıyor, pencereler yenilenip basketbol, voleybol sahası oluşturuluyor. Çalışmalar için gerekli malzemeler, Atatürk İlköğretim Okulu'nun idarecileri, öğretmenleri ve Okul Aile Birliği'nce karşılanırken, işçiliği de yine okul idarecileri ve öğretmenler üstlendi.

Kaynak makinesi alarak bahçe korkuluklarının kırık olan kısımlarını kaynak yaparak çalışmalara başlayan Atatürk İlköğretim Okul Müdürü Ferhat Baydar, amacımız, öğrencilerinin eğitim öğretim ihtiyacını tamamen karşılamak olduğunu söyledi. Bu fikrin doğmasının yeni eğitim sisteminin gereği olan öğrenci merkezli sistem olduğunu belirten Okul Müdürü Baydar, "Bu çalışmalar içine öğrencilerimizi de katarak, onların ufkunu açıp kendi kendine yeterli bireyler olarak yetişmesini sağlayacağız" dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı İkram Topçu ise, çocukların daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için kampanyaya katıldıklarını vurgulayarak, "Bizler okuyamadık, ama çocuklarımızın okuması için mücadele ediyoruz. Onlar bizim geleceğimizdir. Okulumuzun onarımı için biz, okul idarecileri ve öğretmenlerimiz seferber oldular. Bu çalışmaların her yönü ile amacına ulaşması için yeterli kaynağımız yok. Bu yüzden Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve tüm hayırsever iş adamlarının desteklerini bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?