4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Taşlıçay'da örnek köy

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Geçitveren Köyü İlköğretim Okulu'nda bulunan kız öğrencilerin sayı olarak erkeklerden fazla oluşu dikkat çekiyor.

Kız çocuklarının okullaşma oranının düşük olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nin aksine, Geçitveren Köyü İlköğretim Okulu'nda kız çocuklarının sayısı erkeklerden fazla oluşu dikkat çekiyor.

Toplam 110 öğrencisi bulunan okulda 62'si kız çocuğu öğrenim görüyor. Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklamada bulunan Geçitveren İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Akbaba, okulda öğrenim görenlerin yarısından fazlasının kız olduğunu söyledi.

Akbaba, "Burada asıl duyarlılığı gösteren ailelerdir. Daha önceki eğitim kadrosunun katkılarının olduğu gibi şimdiki yönetici ve öğretmenlerin de katkısı göz ardı edilemez. sürekli öğrenci velileri ile işbirliği içerisindeyiz. Özellikle öğrenci velileri bayan öğretmenleri evlerine davet etmekte ve öğretmenler de eğitimin önemi üzerine öğrenci annelerini bilgilendirmektedirler" dedi.

Köyde bulunan tüm kızların okula gönderildiğini belirten köy muhtarı Nurettin Altay ise eğitime büyük önem verdiklerini söyleyerek, "Bizim köyde kız erkek ayırımı yapılmaz. Okul çağına gelen çocuklar mutlaka okula gönderilir. Okul Müdürümüz Orhan Akbaba'nın köyümüze rehber olması bizi çok mutlu etmiştir. Köy halkı adına kendisine teşekkür ederim. Elimizden geldiği kadar kız çocuklarını okutacağız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 17:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?