4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

Taşlıçay'da tarihi eser operasyonu

Taşlıçay ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Helenistik döneme ait anıtsal yapı parçası olan bir adet sütun başlığı ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, aldıkları bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sürücüsünün ismi açıklanmayan 04 AF 212 plakalı bir otomobili durdurarak arama yaptı.

Araçta, poşet içerisinde gizlenmiş üzerinde motifler olan bir adet tarihi eser görünümlü taş parçası bulundu. Bulunan parçanın tarihi eser olup olmadığının belirlenmesi için Ağrı Dağı Üniversitesi'ne gönderildi. Yapılan ilk incelemeler sonucunda, ele geçirilen taş parçasının M. Ö. Helenistik döneme ait sütun başlığı olduğu belirlendi. Verilen raporda, Batı tarzı bir anıtsal yapı parçası olduğu belirtilen eserin, 2683 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile koruma altına alındığının belirtilmesi üzerine kıymet belirlenmesi için Erzurum Müzeler Müdürlüğüne gönderildi.

Olayla ilgili olarak Ü.B. ve A.Ç. adlı şahıslar sorguları yapılmak üzere gözaltına alındılar. Taşlıçay Jandarma Komutanlığı'nda yapılan sorgulamanın ardından otomobile el konulurken, zanlılar 'Tarihi eser kaçakçılığı' suçundan adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 13:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?