5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

Terör zanlıları tutuklandı

AĞRI'DA TERÖR OPERASYONUNDA 10 TUTUKLAMA

Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı.

Ağrı şehir merkezinde Şubat ayı içerisinde gerçekleşen 5 araç kundaklama olayı ile ilgili geniş çaplı operasyon başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 kişiyi gözaltına aldı.

Şahıslarla birlikte 41 adet molotofkokteyli yapımında kullanılan şişe, 25 litre benzin, yasadışı kitap, dergi ve doküman ele geçirildi. Yine bu şahısların ifadeleri sonrası gösterdikleri yerlerde atıma hazır 2 adet molotofkokteyli, olaylarda parmak izi bırakmamak için kullanılan eldivenler, yüzlerini gizlemek için

kullanılan maske ve puşiler ile bol miktarda tiner kutusu ele geçirildi. İfadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edilen E.A., K.K., A.A., M.K., B.T., S.H., A.Ö. ve Ş.Ö., 'silahlı terör örgütüne üye olma ve mala zarar verme' suçlarından tutuklanarak Ağrı M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Öte yandan, Diyadin ilçesinde eylem hazırlığında iken yakalanan 2 şahsın ikametlerinde yapılan aramalarda ise 39 adet atıma hazır molotofkokteyli ele geçirildi. Adliyeye getirilen D.K. ve E.Ö., çıkarıldıkları adli makamlarca 'silahlı terör örgütüne üye olma ve patlayıcı madde bulundurma' suçlarından tutuklandı.

AĞRI'DA TERÖR OPERASYONUNDA 10 TUTUKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 12:47:05
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 15:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?